Σε Γερμανούς πέρασε και ο Deliveras.gr

Το Delivery.gr το μοναδικό πλέον ελληνικών συμφερόντων site στην Ελλάδα.

Άλλη μια ελληνική επιχείρηση στο χώρο των πλατφορμών παραγγελίας φαγητού πέρασε σε γερμανικά χέρια: η δικτυακή πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού Deliveras.gr εξαγοράστηκε από την Delivery Hero η οποία παλαιότερα είχε εξαγοράσει και το e-food.gr.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες  γερμανικών οικονομικών εφημερίδων, η γιγαντιαία Delivery Hero εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας. Η ίδια γερμανική εταιρεία, η οποία εξελίσσεται σε κολοσσό του σχετικού κλάδου έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα εξαγορές και σε άλλες χώρες όπως το Μεξικό όπου εξαγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο τοπικής εταιρείας έναντι ποσού που υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολάρια.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο – με μια από τις πιο εντυπωσιακές δημόσιες εγγραφές στην ιστορία της γερμανικής οικονομίας- πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 540 εκατ. ευρώ και κατέγραψε αύξηση της τάξης του 60%.

Η Delivery Hero  ελέγχει και τρίτο ελληνικό site παραγγελίας φαγητού, το clickdelivery.gr καθώς παλαιότερα εξαγόρασε την τουρκική εταιρεία Yemek Sepeti που έλεγχε πλειοψηφικά το συγκεκριμένο ελληνικό site.

Με την εξαίρεση ενός τοπικού επιχειρηματικού σχήματος από τη Λέσβο το οποίο δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο, η μοναδική αμιγώς ελληνική επιχείρηση που παραμένει και μάλιστα αναπτύσσεται στην ελληνική αγορά είναι η Delivery.gr.

You might also like