Σνόμπαραν τον Μακρόν οι Άγγλοι σεφ

Κατά την απονομή των εστιατορικών βραβείων La Liste 2018.

Ούτε ένας από τους τέσσερις Άγγλους σεφ που είχαν προσκληθεί στην τελετή απονομής των βραβείων La Liste 2018, των σημαντικότερων εστιατορικών βραβείων της Γαλλίας, δεν παραβρέθηκε παρά το γεγονός ότι την τελετή συνήθως τιμάει – όπως και φέτος- ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Ο Μανουέλ Μακρόν έδωσε το παρόν, αλλά ούτε ο Heston Blumenthal, ούτε ο ‘βαρύς’ Gordon Ramsay πήγαν στο Παρίσι. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι στη φετινή La Liste με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου υπάρχει μόνο ένα βρετανικό (του Ράμσεϊ) ενώ περίπου το ένα τρίτο των τιμώμενων εστιατορίων είναι γαλλικά.

Το πρώτο βραβείο πήρε και φέτος ένα Παριζιάνικο εστιατόριο (φωτο), το Guy Savoy (99,75), δεύτερο ήταν το Le Bernardin από τη Νέα Υόρκη (99,50) και τρίτο το Kyubey από το Τόκυο. Οι άλλες χώρες με τα περισσότερα εστιατόρια στη La Liste είναι η Ιαπωνία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Γερμανία ενώ καλά τα έχουν πάει οι ασιατικές χώρες (Κίνα, Ταϋλάνδη κ.ά.).

Δεν υπάρχει κανένα ελληνικό εστιατόριο μέσα στα 100,  αλλά υπάρχουν πέντε στην λίστα των 1.000 καλύτερων με το Funky Gourmet (82,50) να βρίσκεται ψηλότερα. Ακολουθεί το Botrini’s (81,75) και το Βαρούκλο (81,25).

You might also like