Σεμινάριο: Λουκάνικα & Kρεατοσκευάσματα για Eπαγγελματίες στο Porto Palace Hotel

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη & το Γιώργο Καραγιάννη, στις 14 Απριλίου.

Το Mirsini Cooking του FoodVisions και η εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων Chefstories παρουσιάζουν ένα διαφορετικό σεμινάριο για τη παρασκευή λουκάνικων για επαγγελματίες Κρεοπώλες και Εστιάτορες, αυτή τη φορά στη Μακεδονία, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

 
Οι Ειδικοί Chef, στη δημιουργία και παρασκευή λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων, Μυρσίνη Λαμπράκη και Γεώργιος Καραγιάννης θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν.

Αναλυτικά ξεκινώντας οι εκπαιδευτές, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:
• Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα;
• Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα;
• Πώς να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα;
• Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό ‘δάγκωμα’ μετά το ψήσιμο χωρίς
συντηρητικά και πρόσθετα.
• Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα.
• Τεχνικές καπνίσματος.
• Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα;
• Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου.
• Πώς ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι;

Στο πρακτικό μέρος θα γίνουν παρασκευές τεσσάρων ειδών λουκάνικου:

1. ΠΑΛΑΤΙΑΝΟ
2. ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ
3. ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
4. ΜΩΡΑΙΤΙΚΟ

Τo σεμινάριο περιλαμβάνει πρότυπη διδασκαλία με ενεργή συμμετοχή, γευστική δοκιμή των παραγομένων προϊόντων, βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και αφορά σε επαγγελματίες και φοιτητές.
Πληροφορίες: Chefstories T: 2310 471628, 6981937195 (Λευτέρης Φωκαεύς)
Δηλώσεις συμμετοχής : www.chefstories.gr Διοργάνωση: Mirsinicookings_studio του foodvisions.gr & Chefstories, Fine Products & services.

You might also like