Ο τόπος των γεύσεων συναντά τη φιλοξενία, στην Κρήτη

Το σήμα 'We Do Local' αποκτάει όλο και περισσότερους εταίρους.

Η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και των εντυπωσιακών σε ποιότητα προϊόντων που παράγει, με τον τριτογενή – κυρίως τον ξενοδοχειακό- τομέα είναι το μεγάλο στοίχημα που φιλοδοξούν να κερδίσουν οι τοπικές οι κοινωνίες. Αγρότες και εστιάτορες, μεταποιητές, μεταφορικές εταιρείες και τουριστικοί πράκτορες, επιστρατεύονται στην κοινή τοπική ‘μάχη’.

 

Η ημερίδα με θέμα ‘We Do Local – Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία: Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή/ξενοδοχειακό’  διοργάνωσαν τοπικοί φορείς της Κρήτης με στόχο  το νέο προσανατολισμό τον οποίο έχουν ενστερνιστεί όσοι μετέχουν της τουριστικής βιομηχανίας και αγωνιούν για το μέλλον της.

Ξενοδόχοι, παραγωγοί και φορείς της Κρήτης ενημερώθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας για το ‘We Do Local’, για το νέο πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων και πως αυτό συμβάλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, η οποία  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ με την υποστήριξη και συνεργασία της ΑΝΕΚ LINES, ο Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης πρόεδρος του φορέα ‘Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία’ ο οποίος είχε αναλάβει τη διοργάνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοποί της εταιρείας είναι η προώθηση του προτύπου ‘We Do Local’ στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από πληθώρα προωθητικών ενεργειών, η ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου των μελών του καθώς και η προώθηση όλων των πιστοποιημένων μελών του στις εκάστοτε ενδιαφερόμενες αγορές».

Πράγματι, φορείς σαν τη Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία, που χειρίζεται το πρότυπο ‘We Do Local’, στοχεύουν στο να προβάλλουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, να παρουσιάσουν την τοπική κουζίνα, να υποστηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς που θα ‘σερβίρουν’ την κουζίνα αυτή, να στηρίξουν το τοπικό εργατικό δυναμικό, λειτουργώντας πάνω από όλα με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία.

Η επόμενη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Σήμα ‘We Do Local’

Το ‘We Do Local’ είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από 17 σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert  και την Local Food Experts. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του ‘We Do Local’ πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω του  ενιαίου σήματος του ‘We Do Local’, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.

You might also like