Αθήνα: Έλεγχοι για τήρηση της «κίτρινης γραμμής»

Έλεγχοι σε 118 καταστήματα σε Κολωνάκι, Εμπορικό Τρίγωνο και Μακρυγιάννη.

Εντείνει ο δήμος Αθηναίων τους ελέγχους για την προστασία του δημόσιου χώρου από παράνομα τραπεζοκαθίσματα και ηχορύπανση, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας.

Ενδεικτικά στα τρία κομβικής σημασίας σημεία της πρωτεύουσας, το Κολωνάκι, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την περιοχή του Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη, που εφαρμόζεται το μέτρο της «κίτρινης γραμμής», κατά το μήνα Φεβρουάριο, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας  πραγματοποίησε  ελέγχους σε 118 Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.) για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και υπέρβαση του ορίου μουσικής.

Από τους ελέγχους αυτούς, οι 70 αφορούσαν  κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, ενώ ελέγχθηκαν και 33 επιχειρήσεις για ηχορύπανση και τήρηση του ωραρίου μουσικής. Σε 35 καταστήματα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Από αυτά,  13  καταστήματα δεν συμμορφώθηκαν και με μικτή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας,  κλιμακίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ., τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα κατασχέθηκαν.

Στις τρεις αυτές περιοχές, η Δημοτική Αστυνομία «έκοψε» 4.959 κλήσεις για παράνομη στάθμευση οχημάτων και μοτοσικλετών. Μάλιστα σε  1.178 περιπτώσεις, το παράπτωμα επέβαλε την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, σε 5 οχήματα τοποθετήθηκε «δαγκάνα» και 2 εξ αυτών απομακρύνθηκαν με γερανό, ενώ ποινές επιβλήθηκαν σε 40 οχήματα που διέρχονταν από πεζοδρόμους.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην περιοχή του Κολωνακίου: Σε ό, τι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κολωνακίου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι.

Στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ και στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν 41 έλεγχοι κατάληψης κοινοχρήστου χώρου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης. Η Δημοτική Αστυνομία εξέδωσε εντολή άρσης των τραπεζοκαθισμάτων σε 22 από αυτές, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Σε 7 καταστήματα, στα οποία δεν υπήρξε συμμόρφωση, απομακρύνθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα με μικτή επιχείρηση Δημοτικής Αστυνομίας και συνδρομής κλιμακίου της Καθαριότητας και της ΕΛ.ΑΣ. Σε 14 περιπτώσεις ελέγχων δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου: σε ότι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Εμπορικό Τρίγωνο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 28 επιχειρήσεις. Από αυτούς,  5 έλεγχοι αφορούσαν την  τήρηση του ωραρίου μουσικής ή την υπέρβαση του ορίου στον ήχο. Για την κατάληψη  κοινόχρηστου χώρου επί των πεζοδρόμων του Εμπορικού Τριγώνου και πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, πραγματοποιήθηκαν 24 έλεγχοι. Εκδόθηκαν 9 εντολές άρσης τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Σε 6 καταστήματα, στα οποία δεν υπήρξε συμμόρφωση, απομακρύνθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα με μικτή επιχείρηση Δημοτικής Αστυνομίας και συνδρομής κλιμακίου της Καθαριότητας και της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος για την περιοχή Μακρυγιάννη: Δέκα έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το ίδιο διάστημα σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην περιοχή του Μακρυγιάννη – Διον. Αρεοπαγίτου. Εξ αυτών 5 αφορούσαν κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ εκδόθηκαν  4 εντολές άρσης τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

You might also like