Πασχαλινό γλυκό του Φίλιππου Παπασπύρου με ρούμι Zacapa

Δεύτερη συνεργασία του chefpatissier με το διάσημο λατινοαμερικάνικο ποτό.

Το Zacapa Solera 23, το ρούμι εκλεκτής ποιότητας, που ωριμάζει στα 2.300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, συναντάται για ακόμη μια φορά με τον παρτενέρ του και chefpatissier Φίλιππο Παπασπύρου, και μαζί δημιουργούν ένα ιδιαίτερο και bespoke γλυκό, ειδικά διαμορφωμένο για τις ημέρες του Πάσχα.

 

Στο επαγγελματικό του εργαστήριο, ένα περιβάλλον όπου τα γλυκά αρώματα κυριαρχούν και κάθε δημιούργημα της φαντασίας του μετατρέπεται σε γευστικό αριστούργημα, ο chefpatissier χρησιμοποιώντας όλη του τη δεξιοτεχνία και την παράδοση χρόνων που τον ακολουθεί, δημιούργησε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο γλυκό σε σχήμα βαρελιού, που μας ταξιδεύει νοερά στο «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα» και στα βαρέλια όπου παλαιώνεται το ρούμι Zacapa Solera 23.

 

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: “Το ιδιαίτερο αυτό βαρέλι χρειάστηκε αρκετή δεξιοτεχνία και χρόνο για να αποτυπωθούν με ακρίβεια όλες οι περίτεχνες λεπτομέρειές του και ο Φίλιππος αφιερώθηκε σε αυτό με μεγάλη προσοχή εμπνευσμένος από το πνεύμα του Zacapa Solera 23 που υμνεί το art of slow. Μια φιλοσοφία που μας μυεί στη νοοτροπία της υπομονής και της εκτίμησης σε ό,τι κάνουμε. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί κάθε μας προσπάθεια, να αναγνωριστεί κάθε κόπος μας, αλλά και για να επανασυνδεθούμε με απολαύσεις που πραγματικά έχουν αξία”.

“Όπως και η διαδικασία παραγωγής του εκλεκτού αυτού blend χρειάζεται χρόνο, έτσι και ο chefpatissier Φίλιππος Παπασπύρου δε δημιούργησε τίποτα βιαστικά στο εργαστήριό του γιατί κάθε μέρος της δημιουργίας του γλυκού αποτέλεσε μια πολύ λεπτή διαδικασία – από την επιλογή των καλύτερων συστατικών μέχρι το ιδανικό πάντρεμα των γεύσεων” αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της συνεργασίας.

Το γλυκό του Φίλιππου Παπασπύρου θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Παπασπύρου κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών εορτών και αποτελεί ένα ιδανικό δώρο για τους γνώστες των εκλεκτών γεύσεων.

You might also like