Γευστική δοκιμή ελαιολάδων, το Σάββατο (28/4) στο Ζάππειο

Κάτι μοναδικό: 242 βραβευμένα ελαιόλαδα του διεθνούς διαγωνισμού «Athena».

Το Σάββατο 28 Απριλίου, η εταιρεία Vinetum οργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο την πιο μεγάλη γευστική δοκιμή ελαιολάδων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας- από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την παρουσίαση των 242 βραβευμένων ελαιολάδων του διεθνούς διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition» που οργανώθηκε πρόσφατα στους Δελφούς. Πρωτότυπη γευσιγνωσία αν μη τι άλλο…

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν  μερικά από τα καλύτερα και πιο σπάνια ελαιόλαδα στον κόσμο από 11 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πορτογαλία, Τυνησία, Γαλλία, Τουρκία, Ισραήλ, Βραζιλία, Mαρόκο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται μερικά κορυφαία, «icon» ελαιόλαδα από την Ισπανία και την Ιταλία, όπως το Venta del Baron από την Καταλονία, το Trefort του Paolo Bonomelliαπό το Βένετο, το Almazaras de la Subbéticaαπό την Κόρντομπα, το Domenica Fiore από την Ούμπρια, το Il Cavallinoαπό την Τοσκάνη, το Vertigoτης Fattoria Ambrosio από την ιταλική Καμπανία, το Moulin Oltremontiαπό την Κορσική και το Palacio de los Olivos από τηνΚαστίγια λα Μάντσα, που βγήκε και καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού.

Θα δοκιμάσουν επίσης ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει και ο ελληνικός ελαιώνας, με φανταστικά και εν πολλοίς άγνωστα ελαιόλαδα απ’ όλη τη χώρα, από 40 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς. Ανάμεσά τους και το «Μεγάλο Χρυσό» μετάλλιο από την Ελλάδα, το Omphacium Organic της Ελαιουργίας Παπαδόπουλος από την Ηλεία, που έχει γίνει με την εξαιρετικά σπάνια ποικιλία ελιάς Νεμουτιάνα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Vinetum (διοργανώτρια του συγκεκριμένου θεσμού αλλά και της έκθεσης Οινόραμα) «Οι Έλληνες ‘μικροί παραγωγοί’ ελαιολάδου βρίσκονται ακόμα στην αρχή μιας τεράστιας προσπάθειας εδραίωσης του premium ελληνικού ελαιολάδου όχι μόνο στη διεθνή, αλλά και στην εγχώρια αγορά. Είναι καιρός να ανακαλύψουμε όλοι το τεράστιο εύρος γεύσεων του ελαιολάδου και τις ιδιαίτερες και διαφορετικές χρήσεις που μπορεί να έχει στην κουζίνα και στο τραπέζι».

 

 

You might also like