Μόνιμοι Υπάλληλοι ΕΦΕΤ: καταγγέλλουν απουσία πολιτικής ελέγχου τροφίμων

Ζητούν θαρραλέα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Απουσία πολιτικής για τον εξορθολογισμό του ελέγχου των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών βλέπουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και σε επιστολή τους προς την πολιτεία, την καλούν να πάρει, επιτέλους, κάποια μέτρα

 

Στην επιστολή την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος  Φραγκίσκος Γαΐτης (Δρ. Βιολόγος –Μικροβιολόγος τροφίμων) και ο γενικός γραμματέας Λεωνίδας Παλίλης (Δρ. Χημικός) και απευθύνεται σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, αναφέρονται τα εξής:

«Οποιαδήποτε δραστηριότητα της οικονομίας παρουσιάζει κέρδη, είναι συνηθισμένο να βάλλεται από τυχοδιώκτες του εύκολου κέρδους αλλά και από κοινούς εγκληματίες. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει δυστυχώς, και ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αυτός των τροφίμων, όπου οι αθέμιτες πρακτικές πέραν των άλλων, ενέχουν και κίνδυνο για της υγεία των καταναλωτών.

Ατυχώς, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είτε λόγω ατολμίας, είτε λόγω άγνοιας αλλά και με το φόβο του πολιτικού κόστους, αποφεύγουν να δημιουργήσουν το ορθό περιβάλλον, κατά την επιστημονική και κοινή λογική αλλά και τη λογική της χρηστής δημόσιας διοίκησης, και αυτό είναι απολύτως εμφανές στον έλεγχο των τροφίμων». 

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ διαπιστώνουν οτι όλες οι κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του Συλλόγου τους, έχουν πέσει στο κενό γιατί πάντα υπάρχουν δυνάμεις που προωθούν και ενισχύουν το περιβάλλον σύγχυσης, ανοργανωσιάς και διάσπασης.

«Ας ελπίσουμε ότι εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά θα αποφασίσουν επιτέλους να τα χρησιμοποιήσουν με το σωστό τρόπο», αναφέρουν στην επιστολή τους και καταλήγουν: «Εμείς παραμένουμε πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, να καταθέσουμε την εμπειρία μας και τις απόψεις μας».

You might also like