«Meat on the Stick» & «Σούβλες» από όλο τον κόσμο

Master Class από τους Μυρσίνη Λαμπράκη & Γιώργο Καραγιάννη [9/05/2018]

Ένα ξεχωριστό Master Class για μικρές και μεγάλες σούβλες από τη Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη με guest τον σεφ, εστιάτορα και συγγραφέα Γιώργο Καραγιάννη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου.

 

Οι σεφ θα μοιραστούν τα μυστικά τους με τους επαγγελματίες και μη για τις τέλειες σούβλες και τα κρέατα σε μικρά και μεγάλα σουβλάκια όπως τα Ρώσικα και Καυκάσια shashlik (στην κεντρική φωτογραφία), το Shish Kebab, το Ελληνικό κοντοσούβλι, τη Βραζιλιάνικη σούβλα, τα Γιαπωνεζικα Yakatori & Kushiyaki κ.ά.

Θα δείξουν step by step όλες τις τεχνικές με τη χρήση των grill και του bbq με διαφορετικά είδη κάρβουνου δημιουργώντας άκρως ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύση και παρουσίαση. Ταυτόχρονα θα δώσουν tips για τη σωστή θερμοκρασία ψησίματος, τους συνδυασμούς των μπαχαρικών για κάθε κρέας και τρόπο ψησίματος, συνταγές για μαρινάρισμα των κρεάτων αλλά και συνοδευτικές σάλτσες.

Συνταγές που θα παρουσιαστούν

  • Καυκάσια Shashlik μαριναρισμένα σε ξινόγαλο και βότανα.
  • Χοιρινό κοντοσούβλι σε άρμη από κονιάκ και αλάτι αρωματισμένο με άγριο θυμάρι.
  • Σουβλάκια προβάτου μαριναρισμένα σε νερό από θυμάρι και Αιγυπτιακή κιουμπέμπα.
  • Βραζιλιάνικη σούβλα από κιλότο Ελληνικής μοσχίδας.
  • Γιαπωνέζικες σούβλες trip tip με Hoisin sauce.
  • Σούβλα κοτόπουλου με μαρινάδα από εστραγκόν μουστάρδα και μέλι.
  • Σαλάτα chimichurri.
  • Τζατζίκι με wasabi.
  • Σαλάτα με καπνιστό ανανά και κόλιανδρο.
  • Guacamole με τσίλι.
  • Λιβανέζικη σαλάτα Mutabal.
  • Ρομέσκο με αμύγδαλα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef, μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σε ερασιτέχνες ψήστες και λάτρεις του κρέατος.Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Ημερομηνία: Τετάρτη 9/05/2018

Ώρα έναρξης: 18:00

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ / Δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 03/05/2018 κόστος 90 ευρώ / Φοιτητές Σχολών Μαγειρικής 70 ευρώ

Πληροφορίες: 210 6148684, 211 0124610, [email protected]

Διεύθυνση: Foodvisions, Παπαφλέσσα 56, Νέα Ερυθραία

Η Μυρσίνη Λαμπράκη

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Το 1994-1995 μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και την  Πορτογαλία, σε θέματα πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική .

Δημιουργός της Food Visions, συμβουλευτικής εταιρείας ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην εστίαση και στο χώρο των τροφίμων και των Ελλήνων παραγωγών παρέχει συνεχώς καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες.

Έχοντας λάβει πιστοποίηση κρεοπώλη, ταξίδεψε στο Λονδίνο για να αποκτήσει ειδίκευση στον τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος.

Παραδίδει ολιγομελή μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε δικό της studio, καθώς και πιο εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες που αφορούν στις σύγχρονες κοπές, τρόπους ψησίματος αλλά και παρασκευές κρεατοσκευασμάτων. Παράλληλα διοργανώνει πρωτοποριακά pop up grill εκδηλώσεις σε επιλεγμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

 

You might also like