Φρεσκαρίστηκε – γαστριμαργικά- ο φημισμένος ‘Διογένης’

Το μαγαζί - σύμβολο και ο σεφ Σπύρος Ασιμής ('Ιθάκη') παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο brunch.

Σε ένα εξαιρετικά φιλόξενο περιβάλλον, εκεί που τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας συναντούν το σημείο που δεσπόζει το ιστορικό μνημείο του Λυσικράτη, ο καταξιωμένος σεφ Σπύρος Ασιμής αντλεί την έμπνευσή του και δημιουργεί στο ιστορικό σημείο του Διογένη ένα ξεχωριστό μενού για τους λάτρεις του brunch και των εκλεκτών γεύσεων της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Ο σεφ Σπύρος Ασιμής αφήνει για λίγο την έδρα του στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Βουλιαγμένης, “Ιθάκη”, και δίνει τη δική του ξεχωριστή πινελιά σε ένα ιδιαίτερο brunch menu του Διογένη, βασισμένου σε φρέσκα υλικά, και συνδυάζοντας πρωτοποριακά πιάτα με παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις που θυμίζουν κάτι από Ελλάδα.

Το παραδοσιακό εστιατόριο Διογένης, που βρίσκεται στην καρδιά της Πλάκας, και που έχουμε αγαπήσει  όλοι εδώ και χρόνια χάρη στην αυθεντικότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας του, για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί και μας καλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, που θα λατρέψουμε.

Το μενού, που έχει ξετρελάνει εδώ και μέρες όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και τους Έλληνες – γνώστες των εκλεκτών γεύσεων, περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία, scramble eggs πιάτων με φρέσκα λαχανικά και ελληνικά τυριά, ομελέτες με πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια και φρυγανισμένο ψωμί, λαχταριστά pancakes με σοκολάτα ή φρούτα του δάσους για τους πιο τολμηρούς, και υπέροχα burgers και sandwiches με πρωτότυπους συνδυασμούς και που συνοδεύονται από λαχταριστές φρέσκες πατάτες.

Ωστόσο δε θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι εκείνοι που προτιμούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και τα ελαφριά γεύματα και για αυτό στο μενού συμπεριλήφθηκε μεγάλη ποικιλία açaí bowls με γκρανόλα ή ταχίνι, μοντέρνο ρυζόγαλο από γιαούρτι με άρωμα βανίλιας κ κανέλας, ομελέτες με ασπράδια αυγού και light υλικά, αλλά και vegeterian επιλογές, όπως vegeterian burgers και sandwiches.


Το ειδικά διαμορφωμένο μενού δια χειρός Σπύρου Ασίμη, σερβίρεται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, και σας περιμένει να απολαύσετε στην καφετέρια του παραδοσιακού εστιατορίου Διογένη, μια ολοκληρωμένη και άρτια εμπειρία που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Πληροφορίες: Δήμητρα Κωνσταντίνου/ 210-3224845 / 6972 503 940 & Μαριάννα Αλεξίου/ 6986 258 049. Φωτογραφίες: http://www.wondergreece.gr και Εστιατόριο Διογένης.

You might also like