Νεμέα: όχι μόνο κρασί. Τώρα και μπίρα.

Η Karma Beer με τέσσερα νέα προϊόντα κάνει ντεμπούτο στην αγορά.

Η Ζυθοποιία Πελοποννήσου είναι η νέα ενδιαφέρουσα είσοδος στην ελληνική αγορά της μπίρας και η Νεμέα η νέα πόλη της χώρας που μπαίνει στο σύγχρονο χάρτη της μικροζυθοποιίας. Η εταιρεία, με το διακριτικό τίτλο Karma Beer έχει λανσάρει ήδη τέσσερις μπίρες.

 

Ο Παναγιώτης Θαμνίδης, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στα Οικονομικά M.B.A. αλλά και οινολόγος (πτυχίο από το Τ.Ε.Ι Αθηνών Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών) και ο Παναγιώτης Κορδώσης, πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός από το Πολυτεχνείο Πατρών είναι οι δύο δημιουργοί της Karma Beer.

Ο πρώτος ασχολείται ως υπεύθυνος οινολόγος στην εταιρεία “Οινοανάλυση” (www.oinoanalysis.gr), διαθέτοντας ένα χρήσιμο στη ζυθοποιία- οινικό υπόβαθρο ενώ ο δεύτερος διαθέτει προϋπηρεσία σε μεγάλες και σημαντικές παραγωγικές εταιρείες της Κορινθίας και τα τελευταία χρόνια  ασχολείται και ως υπεύθυνος μελετητής για σύνταξη  επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει την Karma Pale Ale (ALC: 5,5 %), την Karma Hoppy Lager (AlC: 5,0 %), την Karma Red Ale (ALC: 5,6 %)  και την Karma Golden Ale (ALC: 5,2%).

Η Ζυθοποιία Πελοποννήσου  βρίσκεται στην έξοδο της πόλης της Νεμέας, στην επαρχιακή Οδό Νεμέας- Αηδονίων. Διαθέτει ένα νεότευκτο state of the art ζυθοποιείο: η βασική μονάδα αποτελείται από ένα  vessel σύστημα (mash tun, lauter , whirpool) χωρητικότητας 1.200 λίτρων καθώς και έξι ζυμωτήρες/ fermenting tanks χωρητικότητας 20 hl που δίνουν τη δυνατότητα για μηνιαία παραγωγή κατ΄ ελάχιστον 120 hl.

Η μικροζυθοποιία στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 300 τ.μ και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα περίπου 1.400 hl μπίρας ετησίως με δυνατότητα επέκτασης ακριβώς στο διπλάσιο. Το μικροζυθοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν επικοινωνίας.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή της στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”, το φεστιβάλ γεύσεων του περιοδικού  Αθηνόραμα  και ήδη οργανώνει την περεταίρω διείσδυσή της στην αγορά της Αθήνας.

You might also like