Υγιεινή και ζάχαρη απασχολούν τους πελάτες εστιατορίων

Η έρευνα Attitudes Tracker της βρετανικής Food Standards Agency.

Η υγιεινή των τροφίμων όταν τρώνε μακριά από τα σπίτια τους και η περιεκτικότητα των τροφών αυτών σε ζάχαρη  είναι δύο μεγαλύτερες ανησυχίες που αναφέρθηκαν από τους καταναλωτές  στην έρευνα Attitudes Tracker που πραγματοποίησε η βρετανική Food Standards Agency– στην έρευνα απάντησαν 1.980 πολίτες.

 

Πρόκειται για εξαμηνιαία έκθεση, η οποία στην πιο πρόσφατη εκδοχή της διαπίστωσε ότι το 36% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχίες για  τα επίπεδα υγιεινής των τροφίμων· το ποσοστό αυξάνεται στο 45%  όταν οι ερωτώμενοι αναφέρονται στην ασφάλεια των τροφίμων στα εστιατόρια, τις παμπ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια της Αγγλίας.

Οι ανησυχίες για την υγιεινή, ακολουθούνται από τους φόβους των καταναλωτών για τροφική δηλητηρίαση (30%), τους φόβους για υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών χημικών ουσιών όπως ο μόλυβδος (29%), ενώ το 26% των πολιτών ανησυχούν για τα πρόσθετα τροφίμων.

Όσο αφορά άλλες ανησυχίες, οι καταναλωτές στην Αγγλία ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα της ζάχαρης σε ορισμένα προϊόντα που καταναλώνουν, ανησυχούν για τη διαχείριση των  αποβλήτων τροφίμων (48%), τις τιμές των τροφίμων (46%) και καλή μεταχείριση των ζώων (43%).

Από το 2015 που η FSA  άρχισε να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνάς της, η ανησυχία για τη ζάχαρη είναι ο ‘φόβος’ των καταναλωτών που αυξήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον.

You might also like