Παρουσιάστηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema 2018

27, 28 & 29 Ιουλίου στον πολυχώρο “Αποθήκη”, στη Μύρινα Λήμνου.

Παρουσιάστηκε πρόσφατα από τους διοργανωτές του το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema. Εκπρόσωποι του Τύπου της Αθήνας, επαγγελματίες της γαστρονομίας και φίλοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προγραμματισμένες δράσεις του. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni’s στο Κολωνάκι.

 

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, δηλαδή ο πολυχώρος “Αποθήκη” στη Λήμνο (Άνθεια Κώτση), το Taste Lemnos (Αλέξανδρος Αλεξάνδρου) και το Lemnos Wine Trails (Ελευθερία Κωνσταντάρα), μίλησαν για το φεστιβάλ Lemnos Philema και τους στόχους του. Εκτός των 10 παραγωγών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, με την παρουσία της τίμησε το φεστιβάλ και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης με τους διοργανωτές. Από αριστερά: Ελευθερία Κωνσταντάρα (Lemnos Wine Trails), Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Taste Lemnos) και Άνθεια Κώτση (πολυχώρος “Αποθήκη”).

 

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια ουσιώδης, αναλυτική παρουσίαση της Λήμνου ως ταξιδιωτικός προορισμός με χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες της.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι παραγωγοί και τα προϊόντα που συμμετέχουν στο “Lemnos Philema” 2018 καθώς και οι παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα την περίοδο του φεστιβάλ. Μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία κρασιών και άλλες γαστρονομικές περιηγήσεις θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.

Ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή των chef Αλέξανδρου Παπανδρέου και Ανδρέα Λαγού στο Lemnos Philema, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα live cooking session τις ημέρες του φεστιβάλ.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα μαγειρέψει και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίκου Lemnos Philema.

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα της Λήμνου όπως διάφορα τυριά, θαλασσινά, αρτοσκευάσματα, παραδοσιακά γλυκά (βενιζελικά, γλυκό του κουταλιού φιστίκι και σαμσά), αλλά και δύο συνταγές μαγειρεμένες με Λημνιά προϊόντα: φλωμάρι με κόκκινη σάλτσα, καβουρμά χοιρινό και τριμμένο μελίχλωρο και άφκο (τοπική φάβα) με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό μύδι.

Εδέσματα με προϊόντα της Λήμνου και υπέροχα κρασιά από το νησί γεύτηκαν όσοι συμμετείχαν στην προωθητική εκδήλωση για το Lemnos Philema.

 

Τα εδέσματα συνόδευσε επάξια η πληθώρα ετικετών κρασιού από τα πέντε οινοποιεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ φέτος. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς που παραβρέθηκαν στο press event μαθαίνοντας από πρώτο χέρι για τα προϊόντα τους.

Τέλος, το Lemnos Philema υποστηρίζει την οργάνωση “Μπορούμε” και φρόντισε ούτε μία μερίδα φαγητού από το Press Event: Meet Lemnos Philema, να μη πάει χαμένη.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 21 παραγωγοί. Θα διεξαχθεί το τριήμερο  27, 28 & 29 Ιουλίου στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο λιμανάκι της Μύρινας, στη Λήμνο 

https://www.facebook.com/lemnosphilema/

 

You might also like