Νέο μπέργκερ, χορτοφαγικό, στο Burger AP του Πετρετζίκη
Εντείνεται η στροφή των εστιατορίων μπέργκερ προς τη χορτοφαγική και τη vegan κουζίνα, καθώς όλο και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που εντάσσουν νέα, χορτοφαγικά πιάτα στο μενού τους, πέρα από την περίοδο της Σαρακοστής, σε μόνιμη πλέον βάση. Το αν θα ‘πιάσει’ και στην Ελλάδα η συγκεκριμένη τάση είναι κάτι που θα φανεί σε πρώτη φάση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι η νέα άφιξη στο Burger AP, το εστιατόριο του Άκη Πετρετζίκη στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος δημιούργησε το Superfood Burger με μπιφτέκι από σπασμένο σιτάρι, φακές, λαχανικά, peanuts, BBQ sauce και vegan mayo. Τιμάται 6,80 ευρώ και προσφέρεται χωρίς πατάτες (1,80 ευρώ).
Το κατάστημα έχει κι άλλα χορτοφαγικά πιάτα όπως η Vegeterian σαλάτα με τρυφερά baby σαλατικά, dressing μελιού, φυτικό τυρί, πεκάν και ρόδι.