Αυτοκτόνησε ο σεφ και παρουσιαστής Anthony Bourdain

Βρισκόταν στη Γαλλία, δουλεύοντας για το CNN.

Αυτοκτόνησε ο Anthony Bourdain, ένας από τους πιο προβεβλημένους αλλά και χαρισματικούς σεφ, τηλεπαρουσιαστές και κριτικούς γεύσης  ο οποίος έγινε γνωστός στη χώρα μας από τις εκπομπές του στο Travel Channel. Ήταν 61 ετών.

 

Ο Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής βρισκόταν στη Γαλλία κι εργαζόταν σε μια σειρά σειρά του CNN η οποία αφορούσε τη μεγάλη αγάπη της ζωής του, τις κουζίνες όλου του κόσμου. Η αυτοκτονία του (απαγχονισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) ανακοινώθηκε από συνεργάτες του, σήμερα 8 Ιουνίου.

Βέρος Νεοϋορκέζος ο Bourdain, μεγάλωσε το Νιού Τζέρσι και ήταν απόφοιτος της φημισμένης σχολής Culinary Institute of America. Ξεκίνησε την καριέρα του στην κουζίνα στην Νεοϋορκέζικη μπρασερί Les Halles. Πριν από περίπου 20 χρόνια ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα, αρχικά ως συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με το πρώτο του, το ” Kitchen Confidential ”  να γίνεται αμέσως επιτυχία. Με τον ίδιο τίτλο δημιούργησε τηλεοπτικό πρόγραμμα για το Food Network, ενώ εργάστηκε και στο δίκτυο Fox.

Η πιο γνωστή εκπομπή του όμως κι αυτή που τον έκανε διάσημο στην Ελλάδα ήταν η “No Reservations” για το Travel Channel η οποία ξεκίνησε το 2005 και συνδύαζε μαγειρική, ταξίδι και πολιτισμό και είχε λάβει σημαντικά τηλεοπτικά βραβεία, μεταξύ αυτών 2 Emmy Awards. Από το 2013 είχε ξεκινήσει συνεργασία με το CNN με την εκπομπή Parts Unknown.

Γνωστός για την αιχμηρή γλώσσα του, για την τόλμη του να δοκιμάζει τα πάντα στις χώρες όπου ταξίδευε, τις αντιρατσιστικές αντιλήψεις του αλλά και την καταδεκτικότητά του με τους απλούς εστιάτορες που τον φιλοξενούσαν, ο Bourdain είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα, τις γεύσεις τις οποίας αγαπούσε πολύ. Το απλό γεύμα του στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και ο χορός που ακολούθησε ήταν, όπως είχε ο ίδιος ομολογήσει τότε, μια από τις ωραιότερες στιγμές των εκπομπών του.

You might also like