Εκτοξεύτηκαν τα βιβλία του Άντονι Μπουρντέν

Στην κορυφή των μπεστ σέλερ της Amazon εκτοξεύτηκε το βιβλίο Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly του σεφ Anthony Bourdain, μία μέρα μετά την αυτοκτονία του σε ξενοδοχείο στη Γαλλία.

 

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2000 (στα ελληνικά, ένα χρόνο αργότερα: “Κουζίνα εμπιστευτικό: Περιπέτειες στο υπογάστριο των μαγειρείων”, μτφρ. Άννα Παπασταύρου, εκδόσεις Νάρκισσος, 2001) και σε αυτό ο Μπουρντέν εξιστορεί με καυστικό χιούμορ τα όσα είχε ζήσει στον κόσμο της μαγειρικής.

Η ιδιαίτερη πρόζα του τον έκανε ευρύτερα γνωστό και του άνοιξε το δρόμο για την τηλεόραση, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε για τις ταξιδιωτικές εκπομπές του, στις οποίες πάντα πρωταγωνιστούσε το φαγητό.

Η κανονική έκδοση του βιβλίου έφτασε στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων της Amazon, ενώ η έκδοση για Kindle ήταν στην τρίτη θέση και το audiobook, με αφηγητή τον ίδιο τον Μπουρντέν, στην πέμπτη θέση.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, πολλοί συλλέκτες έσπευσαν να αναζητήσουν στο eBay αντίτυπα βιβλίων του Μπουρντέν υπογεγραμμένα από τον ίδιο, και ένα από αυτά μάλιστα πωλήθηκε έναντι 499 δολαρίων (423,40 ευρώ).


Πηγή: Διάστιχο Φωτογραφία: David Scott Holloway / Cable News Network/Time Warner Company.

You might also like