Τα Burger King ‘προσγειώνονται’ Ελλάδα

Το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Μετά από αρκετά χρόνια σχεδιασμού και κάποιες αποτυχημένες εκκινήσεις που πάντως δεν έφτασαν ποτέ στη δημιουργία καταστημάτων, η πολυεθνική αλυσίδα Burger King αναμένεται να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη είσοδό της στην Ελλάδα, με ‘πύλη’ εισόδου το αεροδρόμιο της Ρόδου. Την ανάπτυξη θα αναλάβει η εταιρεία Select Service Partners (SSP), ένας ισχυρός όμιλος διαχείρισης χώρων εστίασης/ διασκέδασης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στο επιχeiρηματικό site insider.gr , η ανάπτυξη του πρώτου καταστήματος Burger King βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τα εγκαίνια αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα και πάντως εντός καλοκαιριού. Η εταιρεία SSP είναι ένας γιγαντιαίος όμιλος παροχής εστιατορίων υπηρεσιών που βρίσκεται στην αγορά περίπου μισό αιώνα και δραστηριοποιείται σε περίπου 30 χώρες.

Διαθέτει ένα portfolio 450 διαφορετικών μαρκών στον τομέα της εστίασης και σύμφωνα με δικά της στοιχεία, σερβίρει περίπου ένα εκατ. ανθρώπους την ημέρα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι επιβάτες που διέρχονται από αεροδρόμια (ή σταθμούς μέσων γενικότερα) στα οποία η εταιρεία έχει ήδη τοποθετηθεί.

Απασχολεί πάνω από 35.000 υπαλλήλους, διαθέτει γραφεία σε 19 χώρες, με την έδρα της να βρίσκεται στο Λονδίνο. Η SSP δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα με τα καταστήματα Starbucks που λειτουργούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όσο για τα Burger King, οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές: ιδρύθηκαν το 1954, εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 11 εκατ. πελάτες και διαθέτουν πάνω από 13.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

You might also like