Ξεκίνησε το Ζεϊμπέκικο του Γιώργου Τσιλιγκίρη

Μοντέρνο ψητοπωλείο στην Κηφισιά, με έμφαση στην ποιότητα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ζεϊμπέκικο, το νέο εστιατόριο του Γιώργου Τσιλιγκίρη (Τηλέμαχος), το οποίο άνοιξε στην Κηφισιά, πολύ κοντά στο εστιατόριο με το οποίο η οικογένειά του έγινε γνωστή στο πανελλήνιο. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ψητοπωλείο το οποίο προσπαθεί να προσφέρει ποιοτικές επιλογές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κι έχει πετύχει, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο λειτουργίας (κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα) να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών του.
Κείμενο, φωτογραφίες: GrillMag Taste Team

 

Στο μενού ξεχωρίζουν τα καλαμάκια από μαύρο χοίρο, ο οποίος έχει την τιμητική του το εστιατόριο καθώς σερβίρεται και σε κεμπάπ (εξαιρετικό) αλλά και σε γύρο, ενώ αρκετές θα είναι οι επιλογές και σε αρνίσιο κρέας.

Η αυλή του Ζεϊμπέκικου είναι αυτή τη στιγμή ο χώρος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πελατών. Αλλά και η σάλα είναι ενδιαφέρουσα φιλοτεχνημένη με πορτραίτα σημαντικών Ελλήνων των τεχνών.

 

Μόλις ξεκινήσαμε, είμαστε αρκετά απαιτητικοί και προσπαθούμε να φέρουμε το κατάστημα στο επίπεδο που επιθυμούμε. Είναι κάτι περισσότερο από ένα σουβλατζίδικο το Ζεϊμπέκικο, είναι ένα premium ψητοπωλείο στο οποίο κάνουμε απόπειρες και καινοτομίες, προσφέρουμε κάποια πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, όπως γύρο από μαύρο χοίρο, την ελληνική αυτόχθονη φυλή, γύρο από πρόβατο κ.ά.” μας είπε ο έμπειρος επιχειρηματίας ο οποίος μας διευκρίνισε οτι θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις χαμηλές τιμές του ξεκινήματος και στο μέλλον.

Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης, επιχειρεί με το Ζειμπέκικο στην Κηφισιά, μια υπέρβαση του παραδοσιακού ψητοπωλείου. Τον ευνοεί ο καταπληκτικός χώρος, η εμπειρία του στην κρεατοφαγία και η τάση του για καινοτομία στην εστίαση.

 

Σύμφωνα με τον Γ. Τσιλιγκίρη ο κόσμος έχει ανάγκη από κάτι διαφορετικό ακόμα και στα παραδοσιακά ψητοπωλεία γι’  αυτό και το Ζεϊμπέκικο έχει στο μενού του πιάτα που δεν συναντιούνται εύκολα. “Δεν δίνουμε απλώς ένα ‘σουβλάκι χοιρινό με τζατζίκι’, έχουμε κάνει περισσότερα πράγματα που πρέπει να τα μάθει και να τα δοκιμάσει κόσμος. Με ενδιαφέρει η ποιότητα, ποντάρω πολύ στην ελληνική παραγωγή, υποστηρίζουμε με συνέπεια Έλληνες παραγωγούς. Υπάρχει διεθνισμός στις επιλογές μας,  στον Τηλέμαχο για παράδειγμα, εισάγουμε κι εμείς κάποια πολύ ιδιαίτερα κρέατα – και μάλιστα το κάνουμε εδώ και δεκαετίες- αλλά, η στροφή προς την ελληνική κρεατοφαγία είναι επιλογή μας και θα τη στηρίξουμε” μας είπε.

You might also like