«Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: ξανά με Στέλλιο Μπουτάρη

Η Ένωση Οινοπαραγωγών συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια δραστηριότητας.

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με εντολή συνέχισης του έργου του στον ήδη πρόεδρο για τα έτη 2016-2018, στην επόμενη διετία. Σε κλίμα συναδελφικότητας και συλλογικότητας τα μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εξέλεξαν για τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρό της τον οινοποιό Στέλλιο Μπουτάρη.

 

Παράλληλα, στο σώμα του Δ.Σ., εκφράστηκε από τους οινοπαραγωγούς η επιθυμία για «πνοή ανανέωσης» από νεώτερες γενιές. Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης αποτελείται από:

 

 1. Μπουτάρης Στέλλιος, πρόεδρος
 2. Κεχρής Στέλιος, διευθύνων σύμβουλος
 3. Τσάνταλης Γιώργος, αντιπρόεδρος
 4. Γαρυπίδης Κώστας, μέλος
 5. Γεροβασιλείου Μαριάνθη, μέλος
 6. Δήμου Μαρία, μέλος
 7. Ιατρίδης Άγγελος, μέλος
 8. Παπαδόπουλος Γιάννης, μέλος
 9. Σπύρου Παύλος, μέλος
 10. Στέγγου Υλιάνα, μέλος
 11. Χατζηβαρύτη Χλόη, μέλος

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, ο κ. Μπουτάρης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πρώτη διετία της θητείας του παρουσιάζοντας συνολικό απολογισμό δράσεων οι οποίες και θα συνεχιστούν για την ολοκλήρωσή τους τα επόμενα δύο έτη, έως το καλοκαίρι του 2020. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε τα σημαντικά θέματα που έχουν δρομολογηθεί στην Ένωση και αποτελούν πρώτο μέλημά του Δ.Σ. όπως:

 • η στήριξη, ανάπτυξη και προώθηση του οινοτουρισμού μέσα από το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»,
 • η μελέτη γύρω από το rebranding της Ένωσης με δεδομένο της πολυποίκιλες δραστηριότητές της,
 • η προώθηση και προβολή της νέας εικόνας του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει ετήσια η Ένωση,
 • η καθιέρωση εκπαιδευτικών γευσιγνωσιών για καταναλωτές και επαγγελματίες, κυρίως από το χώρο της σίτισης,
 • η δημιουργία και λειτουργία χώρου ως «Το Σπίτι Του Κρασιού» στη Θεσσαλονίκη, ένα έργο που θα αναδείξει τόσο το επώνυμο ελληνικό κρασί όσο και την ίδια την πόλη.
Στέλλιος Μπουτάρης, πρόεδρος και πάλι στους Οίνους Βορείου Ελλάδος.

Η κεντρική φωτογραφία είναι της της Αρχοντίας Καλογιάννη η οποία συμμετείχε σε σχετικό διαγωνισμό των Οίνων Βορείου Ελλάδος., καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

 

You might also like