‘Γεωμετρική’ ακρίβεια, από τον Λαφαζάνη

Νέα σειρά οίνων από τον Νεμεάτη οινοπαραγωγό.

Στη σειρά Γεωμετρία, η οποία απέσπασε ήδη θετικές κριτικές, έχει ρίξει το ενδιαφέρον της η Οινοποιία Λαφαζάνη από τη Νεμέα. Από τα προϊόντα της σειράς ξεχωρίζει το Αγιωργίτικο (τα άλλα δύο είναι Μαλαγουζιά και Μοσχοφίλερο).

 

Πρόκειται για ερυθρό ξηρό οίνο, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Αγιωργίτικο 100% από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Νεμέας της Κορινθίας σε υψόμετρο: 250-400 μ.

Η οινοποίηση: 24 ώρες cold skin contact, στη συνέχεια έξι μέρες skin contact και ζύμωση στους 18° C. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Φωτεινό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων – κεράσια και δαμάσκηνα – με νότες μαύρου πιπεριού.

Καλό σώμα με μαλακές και στρογγυλές τανίνες και πολύ καλή επίγευση. Το κρασί συνοδεύει μια πολύ μεγάλη γκάμα πιάτων της ελληνικής κουζίνας και σερβίρεται στους 16°C – 18°C. Αλκοολικός βαθμός: 12,5%.

You might also like