Γίνεται θεσμός το Lemnos Philema, στη Λήμνο

Πετυχημένη η δεύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου.

Στο παλιό λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου τις ημέρες, 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018 και για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema.

 

Οι 20 παραγωγοί που συμμετείχαν, παρουσίασαν τα μοναδικά προϊόντα τους στον πολυχώρο “Αποθήκη”. Πάνω από 600 επισκέπτες παραβρέθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα, γνώρισαν και συνομίλησαν με τους ίδιους τους παραγωγούς του νησιού. Ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για την τοπική κοινότητα όσο για τους επισκέπτες/φίλους της Λήμνου.

Με την παρουσία τους τίμησαν το φεστιβάλ οι chef Ανδρέας Λαγός και Αλέξανδρος Παπανδρέου. Οι ίδιοι μαγείρεψαν ζωντανά απογειώνοντας τη βραδιά του Σαββάτου με τα ιδιαίτερα πιάτα τους που είχαν την ευκαιρία να γευτούν όλοι οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Σ’ αυτό το live cooking session χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά προϊόντα από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.

O Αλέξανδρος Παπανδρέου (αριστερά) και ο Ανδρέας Λαγός, μαγειρεύουν στο Lemnos Philema 2018.

 

Όλες οι βασικές και συμπληρωματικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ καλύφθηκαν από τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους και food blogger που συμμετείχαν στο press trip που διοργάνωσε το Lemnos Philema. Με τις συμπληρωματικές δράσεις του φεστιβάλ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη γαστρονομία του νησιού μέσα από επισκέψεις σε τοπικές μονάδες παραγωγής και σε εστιατόρια.

Ακόμα ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που διατηρούν και εφαρμόζουν στην πράξη τις παραδόσεις του νησιού όπως την κατασκευή των τυροβολιών και την παρασκευή τοπικών τυριών με μεθόδους που έμαθαν από προηγούμενες γενιές.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου έδωσε το παρών στο φεστιβάλ και συνομίλησε τόσο με τους παραγωγούς όσο και με τους επισκέπτες.

Από αριστερά η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και οι σεφ Ανδρέας Λαγός και Αλέξανδρος Παπανδρέου.
You might also like