Σε κίνδυνο η αμερικανική αλυσίδα Noon Mediterranean

Η πρώην Verts βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση.

Η αλυσίδα fast casual εστιατορίων Noon, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν ήταν γνωστή ως Verts Mediterranean Grill, κατέθεσε πριν λίγες ημέρες αίτημα για προστασία από πτώχευση.

 

Η αλυσίδα έκλεισε επίσης επτά εστιατόρια και 89 υπάλληλοί της τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο μιας ύστατης προσπάθειας αναδιοργάνωσής της.

Έχουν ήδη δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ύψους 10 εκατ. δολαρίων ενώ μεγάλος αριθμός πιστωτών διεκδικούν ποσά που φτάνουν τα 50 εκατ. δολάρια.

Η αλλαγή επωνυμίας από Verts σε  Noon  πραγματοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο όταν η εταιρεία διέθετε  19 εστιατόρια, αλλά φαίνεται πως η αρνητική πορεία της εταιρείας δεν ανεκόπη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε ως Verts Kebap το 2011 στο Ώστιν του Τέξας από δύο συμφοιτητές που αγαπούσαν τη μεσογειακή κουζίνα, τον Michael Heyne και τον Dominik Stein. Πολύ σύντομα η έδρα της επιχείρησης μεταφέρθηκε  στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησαν ως Verts ένα πλάνο εντατικής ανάπτυξης που τους οδήγησε μέσα σε μια πενταετία σε 40 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και σε σχέδια για περεταίρω ανάπτυξη με στόχο τα 250 καταστήματα μέχρι το 2020. Κύρια πιάτα της εταιρείας το κεμπάπ, το φαλάφελ και τα bowls με λαχανικά, όσπρια αλλά και ψητά κρέατα.

Οι άνθρωποι της εταιρείας οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πτώχευσης ανέφεραν στις αμερικανικές αρχές ότι αναζητούν επενδυτές προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ανασχεδιασμού της εταιρείας η οποία επιχειρήθηκε το Νοέμβριο του 2017.

Ας σημειωθεί οτι η αλλαγή ονόματος το 2017 κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας του γεγονότος ότι το όνομα Verts δεν ήταν οικείο στο αμερικανικό κοινό και δεν παρουσίαζε την αληθινή εικόνα της εταιρείας που ήθελε να είναι ένας όμιλος εστιατορίων ποιοτικού φαγητού που απευθύνεται σε εργαζομένους της μέσης τάξης κατά το μεσημεριανό (Noon) διάλειμμά τους.

You might also like