Φέτα και γαστρονομία στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο του ‘Φέτα 2018’

Παράλληλες εκδηλώσεις για τη φέτα στην εστίαση, τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό.

Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και στο Δημαρχείο  της Ελασσόνας η  πανελλήνια διοργάνωση «Φέτα 2018», φιλοδοξώντας να αναδείξει την ιδιαίτερη σχέση της Θεσσαλικής πόλης με τη φέτα.

 

Με παράλληλες δράσεις υψηλών προδιαγραφών στο πλαίσιο του τριημέρου, με επιστημονικές ημερίδες που στοχεύουν στην αύξηση των εξαγωγών και τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης, η φετινή διοργάνωση προσδίδει στη φέτα το κύρος που απαιτούν τα ΠΟΠ προϊόντα για τη διείσδυση τους στις διεθνείς αγορές.

Πέρα από την καθιερωμένη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη φέτα, η Πανελλήνια Διοργάνωση φέτος εμπλέκει τις Πρεσβείες Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας, μ’ ένα διπλό ρόλο: Οι σεφ των πρεσβειών βάζουν τη φέτα στις δημιουργίες τους, την ίδια στιγμή που τα επιμελητήρια των χωρών τους συζητούν απ’ευθείας με τους παραγωγούς της δυνατότητες διεύρυνσης των εξαγωγών, σ’ ένα B2B workshop που γίνεται στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, συναντά εκπροσώπους των διεπαγγελματικών Οργανώσεων του Grana Padano της Ιταλίας και του Roquefort της Γαλλίας. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους του κλαρίνου και της φλογέρας σε μια πραγματική πανδαισία ήχων και γεύσεων.

Παρόντες γαστρονομία και τουρισμός

Στην ειδική εκδήλωση «Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος» θα παρουσιαστούν έξυπνες λύσεις για brunch με βασικό συστατικό την φέτα από ειδικούς σεφ, το πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό» καθώς και οι απαιτήσεις και προϋποθέσεις προμήθειας προϊόντων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο στόχος θα είναι η φέτα να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στο πρωινό που παρέχουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους.

Πρόγραμμα ειδικής εκδήλωσης:

«Απαιτήσεις και προϋποθέσεις προμήθειας προϊόντων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», Ζωή Νόβακ, ειδική στον γαστρονομικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας.

«Παρουσίαση προγράμματος «Ελληνικό πρωινό», ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Έξυπνες λύσεις για brunch με βασικό υλικό την φέτα», ο Ηλίας Μαμαλάκης, Σεφ- Γευσιγνώστης και ο Λευτέρης Κουτσιμανής, ειδικός Σεφ.


10:00 – 12:00 στις  16 Σεπτεμβρίου 2018 στην  Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

You might also like