Εξαπλώνονται τα γευστικά …σπόρια του Oven Sesame

Δεύτερο κατάστημα στο Σύνταγμα κι ετοιμάζεται τρίτο στην Καλλιθέα.

Έκλεισε τρία χρόνια λειτουργίας η εταιρεία του Λιβανέζου επιχειρηματία Ελί Τούμα (Elie Touma) που αναπτύσσει τα street food καταστήματα Oven Sesame, (‘Ένας Κόσμος από Σουσάμι’, όπως είναι το motto της) και το πρώτο κατάστημα που βρίσκεται στη γωνία Αιόλου κι Ερμού, διαδέχτηκε ένα δεύτερο το οποίο βρίσκεται επί της Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, ακριβώς δίπλα στην αφετηρία του τραμ.
Κείμενο, φωτογραφίες: GrillMag Taste Team

 

Το κατάστημα στο Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες και προσφέρει ένα πλούσιο μενού από χειροποίητες, φουρνιστές σουσαμένιες γεμιστές πιτούλες, φτιαγμένες με μια ειδική ζύμη που νοστιμίζει από το σουσάμι- σήμα κατατεθέν του καταστήματος.

«Έρχεται από τα βάθη των αιώνων αλλά είναι τόσο σημερινό. Είναι μικροσκοπικό αλλά έχει τεράστιες ευεργετικές ιδιότητες. Φαίνεται ταπεινό αλλά είναι υπερβολικά πολύτιμο. Είναι μοναδικό αλλά μας δίνει άπειρες γευστικές ιδέες. Είναι απόλυτα φυσικό αλλά τόσο μαγικό» αναφέρουν τα διαφημιστικά έντυπα του καταστήματος για το σουσάμι.

Εμείς φάγαμε  από την οικογένεια Sou Kou Delights το Mediterraneo (φωτο) με φέτα, λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μεσογειακή σάλτσα ντομάτας (3,60 ευρώ) και τις Baken Potato Vedges (φωτο), φρέσκες κυδωνάτες πατάτες φούρνου με μπαχαρικά και σουσάμι διαλέγοντας ως dip το καυτερό γιαούρτι (3 ευρώ).

 

Το κατάστημα διαθέτει από το πρωί τα προϊόντα Sou Pie (φρεσκοψημένες πιτούλες με σουσάμι στο φούρνο) με φέτα, σπανάκι, 4 τυριά, τυρί κρέμα και μπέικον ή λουκάνικο (από 1,80 μέχρι 2,40 ευρώ).

Αργότερα τη σκυτάλη παίρνουν οι πιο σύνθετες επιλογές των Sou Kou Supremes όπως το Ceasareto (φιλετάκια κοτόπουλου, πράσινη σαλάτα, καλαμπόκι, παρμεζάνα και σάλτσα σίζαρς- 4,20 ευρώ), το Αρμένικο (πικάντικος μοσχαρίσιος κιμάς, μεσογειακή σάλτσα ντομάτας, πράσινη σαλάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και σάλτσα γιαουρτιού- 4,20 ευρώ) κ.ά.

Αυτό το διάστημα η εταιρεία ετοιμάζει το τρίτο κατάστημά της, στην Καλλιθέα, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

You might also like