Η Σόλο εγκαινίασε το ζυθοποιείο της

Νέα εποχή ανάπτυξης για την εταιρεία από την Κρήτη.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου, επισκέψιμου ζυθοποιείου της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο στην Καλλιθέα Ηρακλείου Κρήτης.

 

Τα ιδρυτικά της μέλη, Νικόλας Λουκάκης, Κωνσταντίνος Σταυρακάκης και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Νορβηγός ζυθοποιός Kjetil Jikiun έκοψαν την κίτρινη κορδέλα με ένα μαυρομάνικο Κρητικό μαχαίρι, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Κρητική μικροζυθοποιία, παρουσία συνεργατών, αντιπροσώπων, ζυθόφιλων, εκπροσώπων των media και φίλων ζυθοποιών από την εγχώρια και την παγκόσμια σκηνή της craft μπίρας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι γεύτηκαν δεκάδες ετικέτες μπίρας της Κρητικής μικροζυθοποιίας συνοδεία αυθεντικών Κρητικών γεύσεων υπό τους ήχους της ηλεκτρισμένης λύρας του Γιάννη Καπετανάκη, αφήνοντας τις ευχές τους στις δεξαμενές ζύμωσης, από όπου και δοκίμασαν ολόφρεσκη μπίρα πριν την εμφιάλωση της.

O Νικόλας Λουκάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών της μικροζυθοποιίας Σόλο, στη Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης μια ακόμη ετικέτα μπίρας, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των περίπου 35 ετικετών που μας έχει ήδη χαρίσει η Σόλο, φέροντας το όνομα «Μαυρομάνικο».

Η μπίρα ‘Μαυρομάνικο’ φτιάχτηκε ειδικά για τα εγκαίνια του ζυθοποιείου.

 

Συμβολίζοντας την ψυχή του Κρητικού, εξού και φέροντας ειδικό βάρος ως δώρο φιλίας και βαθιάς εκτίμησης, το «Μαυρομάνικο» είναι μια μαύρη μπίρα με καβουρδισμένες νότες εξωτικού καφέ και μαύρης σοκολάτας η οποία φιλοτεχνήθηκε ως συμβολικό δώρο προς τους καλεσμένους της βραδιάς, βασισμένη σε μια συνταγή που η Σόλο εμπνεύστηκε σε συνεργασία με το CROP Roastery – Brewery.

O Kjetil Jikiun κερνάει φρέσκια μπίρα στα εγκαίνια του ζυθοποιείου.

 

Μια γεύση από τα εγκαίνια της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο στο βίντεο που ακολουθεί.

You might also like