Ολοκληρώθηκε το Taste Of Athens 2018

'Μουσκεμένος' αλλά με διάθεση να προσφέρει περισσότερα στο μέλλον ο νέος θεσμός.

Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη διοργάνωση του νέου θεσμού Taste of Athens στους χώρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργάνωση η οποία ξεκίνησε με διήμερη καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας και έκλεισε τις πύλες της χθες. Σημαντική στιγμή της πρώτης αυτής προσπάθειας η παρουσία του George Calombaris, του κορυφαίου Ελληνοαυστραλού σεφ κι επιχειρηματία o οποίος με το κέφι του νίκησε την κατήφεια της κακοκαιρίας, ενώ έκανε και ορισμένα πολύ σημαντικά σχόλια για τη σύγχρονη μαγειρική.

 

Αν και ορισμένες από τις εκδηλώσεις που είχαν προβλεφτεί δεν υλοποιήθηκαν ενώ κάποιες άλλες λειτούργησαν υποτυπωδώς, η πρώτη αυτή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός εξωστρεφούς γαστρονομικού θεσμού θέτει τις βάσεις για περεταίρω ανάπτυξη,εφόσον φυσικά ‘διορθωθούν’ κάποια προβλήματα.

Πρώτο και κυριότερο σύμφωνα με την περιρρέουσα εντύπωση που άφησε το Taste of Athens σε όσους το επισκέφτηκαν το πολύ ακριβό εισιτήριο της γενικής εισόδου (15 ευρώ) και το μάλλον εξωφρενικό για τη VIP είσοδο το οποίο κόστιζε 40 ευρώ!

Φωτογραφία: Arapis Seafood, Facebook.

 

Στη γεμάτη πάθος αλλά και ουσία παρέμβασή του ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης αναφέρθηκε σε θέματα που συνήθως δεν αγγίζουν οι σύγχρονοι σεφ, όπως αυτό της ψυχικής υγείας. “Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν αυτοκτονήσει τέσσερις σεφ, οι δύο ήταν πολύ γνωστοί κι αυτό είναι δείγμα οτι υπάρχει πρόβλημα με την ψυχική υγεία στον κλάδο μας. Έχουμε την ευθύνη να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση” είπε ο δραστήριος σεφ από την Αυστραλία ενώ παραδέχτηκε οτι στο σύγχρονο κόσμο της μαγειρικής κι εξαιτίας της τρομερής πίεσης που δέχονται οι επαγγελματίες της κουζίνας είναι αυξημένη η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

You might also like