Παρουσιάστηκε η νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Θα διαθέτει και pop up χώρο για εστίαση και προβολή νέων σεφ.

Τη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, λίγο πριν από τα επίσημα εγκαίνια και το μεγάλο πάρτι που έχει προγραμματιστεί γι’ απόψε στις 8:00 μμ, στο εμβληματικό κτίριο της Φωκίωνος Νέγρη.

«Είμαι υπερήφανος που σήμερα γιορτάζουμε το άνοιγμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Της πρώτης αγοράς κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που αποτελεί διεθνές πρότυπο. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής μας, καθώς συνδυάζει τρεις βασικές επιδιώξεις μας: Να διασώσουμε εμβληματικά, εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης και να τα επιστρέψουμε στους πολίτες. Να αξιοποιούμε σωστά ευρωπαϊκούς πόρους, ξαναζωντανεύοντας ολόκληρες γειτονιές. Να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε καινοτόμες παρεμβάσεις μέσα από συμμετοχικές πρακτικές από κοινού με τους πολίτες και τους δημιουργικούς φορείς της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα οκτώ ολοκαίνουργια καταστήματα που φιλοξενούνται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αλλά και στους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού, τα οποία μαζί με το δημοφιλές ΚΕΠ δημιουργούν έναν νέο πόλο έλξης για τη γειτονιά της  Κυψέλης.

«Στη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης εφαρμόσαμε ένα καινοτόμο, συμμετοχικό και μη κερδοσκοπικό μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens, καθιστώντας την, την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα» σημείωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας κυρία Αμαλία Ζέπου.

 Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους.

Με βάση τα αποτελέσματα, ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμες όσο και κοινωνικά επωφελείς. Το Impact Hub Athens, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό οτι στο χώρο θα λειτουργεί το κατάστημα ‘Η Γωνιά του Chef’ μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

You might also like