‘Μπλε Τρακτέρ’: το νέο κρασί της Κυρ-Γιάννη

Αφιερωμένο, σύμφωνα με την εταιρεία, στον Έλληνα αμπελουργό- συνεργάτη.

Οι περισσότερες ετικέτες της Κυρ-Γιάννη παράγονται από σταφύλια που προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Νάουσα και στο Αμύνταιο, δύο από τις πιο σημαντικές αμπελουργικές ζώνες της Μακεδονίας. Υπάρχει όμως μια νέα ετικέτα που διαφέρει κι αυτή είναι το ‘Μπλε Τρακτέρ‘.

 

Δίπλα στους ιδιόκτητους  αμπελώνες της εταιρείας βρίσκονται αυτοί των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους η εταιρεία συνεργάζεται  από το ξεκίνημα του Κτήματος το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία Κυρ- Γιάννη στο δελτίο Τύπου για το λανσάρισμα του νέου κρασιού της «Με τη συνεργασία αυτή, ενισχύουμε την τοπική κοινωνία και συνεισφέρουμε στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί».

«Όλα αυτά τα χρόνια, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, και στο σεβασμό και στην αγάπη έχει προστεθεί κι η στενή συνεργασία. Οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη έχουμε καταλάβει ότι μόνο δουλεύοντας ομαδικά, συστηματικά και με κοινό αμοιβαίο όφελος θα κατορθώσουμε να κάνουμε καλύτερα κρασιά και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον», σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης.

Για να τιμήσει αυτή τη σχέση η εταιρεία αποφάσισε  να αφιερώσει το νέο της κρασί, το ‘Μπλε Τρακτέρ’, στον Έλληνα αμπελουργό. Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70 και βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, συμβολίζει την αρετή και σκληρή δουλειά του κάθε συνεργάτη  της εταιρείας,  Έλληνα αμπελουργού.

Το “Μπλε Τρακτέρ” είναι ένα ερυθρό κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων παραγωγών της Μακεδονίας. Ισορροπημένο, μαλακό, γεμάτο και φρουτώδες, με αρώματα των μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας. Ένα κρασί καθημερινό και ευχάριστο για κάθε περίσταση.

You might also like