Οrlando Marzo (Αυστραλία): ο καλύτερος bartender του κόσμου

Στο διεθνή και καταξιωμένο διαγωνισμό World Class 2018.

Ο Orlando Marzo, από το διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο Lûmé στη Μελβούρνη, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος bartender του κόσμου, μέσα από τον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό του mixology, World Class Bartender of the Year.

 

Ο Orlando συναγωνίστηκε 10.000 bartenders που συμμετείχαν φέτος από κάθε γωνιά του πλανήτη και εξελίχθηκε σε πέντε ηπείρους, διήρκησε έξι μήνες και συμπεριλάμβανε εκατοντάδες δοκιμασίες και αμέτρητα cocktails. Το διαγωνιστικό μέρος κορυφώθηκε με τον παγκόσμιο τελικό που διήρκησε τέσσερις ημέρες, όπου 56 από τους καλύτερους bartender στον κόσμο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο.

Η διαδρομή για την κατάληψη της κορυφής δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον διακεκριμένο bartender, αλλά με τα πρωτότυπα cocktails που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του τελικού εξέπληξε τους κριτές.

Η Diageo Global Cocktailian και κριτής του World Class, Lauren Mote, δήλωσε: «Όλοι οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά ο Orlando ήταν αυτός που πραγματικά ξεχώρισε. Το Zacapa Aperitif, το οποίο δημιούργησε για τη δοκιμασία ‘Before and After’ ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την πίεση και το άγχος του στην τελική δοκιμασία ‘Cocktail Clash’, μας απέδειξε ότι είναι ένας bartender που αξίζει του τον τίτλο του World Class bartender για το 2018».

Το νικητήριο κοκτέιλ, στο διαγωνισμό World Class 2018.

 

«Δεν μπορώ να το πιστέψω!» δήλωσε, ο Orlando, «Το ότι βρέθηκα εδώ, αναμετρήθηκα με τους καλύτερους bartender του κόσμου, έχοντας ως κριτές τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του χώρου, ήταν μια ευκαιρία ζωής, αλλά το να κερδίσω; Πραγματικά είμαι σε κατάσταση σοκ και η χαρά είναι τεράστια! Δεν θα μπορούσα βέβαια να έχω φτάσει μέχρι εδώ χωρίς την υποστήριξη της εκπληκτικής ομάδας μου – οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της υπέροχης διαδρομής!».

Το 2018 σηματοδοτεί την 10η επέτειο του World Class, με τους παρευρισκόμενους, συμμετέχοντες και μη, στο διαγωνιστικό μέρος στο Βερολίνο να παρακολουθούν από κοντά ένα μοναδικό show που όμοιό του δεν είχε στηθεί στο παρελθόν.

Σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία φημίζεται για τη ζωντανή και πρωτοποριακή της bar σκηνή, εμφανίστηκαν νέα trends και για ακόμα μια χρονιά παρακολουθήσαμε από κοντά να ορίζονται νέα standards που στόχο έχουν να εξυψώσουν την τέχνη του mixology.

Ελλάδα παντού!

Ο παγκόσμιος τελικός είχε και χρώμα ελληνικό με τον Έλληνα World Class νικητή Αχιλλέα Πλακίδα από το bar Γορίλας της Θεσσαλονίκης, να εκπροσωπεί επάξια για μια ακόμα χρονιά την ανερχόμενη ελληνική bartending σκηνή, με δύο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα serves με βάση το Johnnie Walker Black Label στη δοκιμασία ‘Flavours of a Nation’.

Ο Αχιλλέας, δήλωσε για την εμπειρία του: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που κατάφερα να βρεθώ ανάμεσα στους καλύτερους bartenders του κόσμου στο μεγαλύτερο event της bartending κοινότητας. Μπορεί η συνέχεια στον επόμενο γύρο των δοκιμασιών να μην επιτεύχθηκε, αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να μεταδώσω λίγο από το πνεύμα που χαρακτηρίζει το bar Γορίλας, αλλά και τη χώρα μας. Είμαι περήφανος για τη συμμετοχή μου αυτή και οι εμπειρίες που αποκόμισα θα με συνοδεύουν στην καριέρα μου από εδώ και στο εξής».

O Αχιλλέας Πλακίδας από το bar Γορίλας της Θεσσαλονίκης, στο διεθνή διαγωνισμό World Class 2018, στο Βερολίνο.

 

Το World Class είναι μία μοναδική πλατφόρμα, που αποσκοπεί να μυήσει τους ανθρώπους στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να διαμορφώσει το μέλλον στην κατανάλωση αλκοόλ, είτε αυτή είναι στο σπίτι είτε στο μπαρ.

 

You might also like