Να παράξουμε υψηλής προστιθέμενης αξίας τρόφιμα

Επισημάνσεις στην Ημερίδα της Εθνικής Τράπεζας, για να επιβιώσει η παραγωγή.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών η Ημερίδα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα τις «Εξελίξεις στον τομέα των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών» στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

 

Ο υπουργός επεσήμανε οτι είναι επιτακτική η ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί στις αγορές. Χαρακτήρισε τον κλάδο τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, ως έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, με ισχυρή παρουσία στις ευρωπαϊκές αγορές και εκπροσώπηση από μεγάλο αριθμό εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό. 

«Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες αγρότες, φαίνεται ότι αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του τόπου παραγωγής τους, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς» επεσήμανε ο υπουργός.

Όσο αφορά το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο υπουργός ενημέρωσε τους συνέδρους οτι  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται προσπάθεια   για παραχθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης των αγροτών. Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με την αξιοποίηση συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα, σύμφωνα με τον υφυπουργό,  προωθεί την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παραγωγή ασφαλών και υγιεινών τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας.

You might also like