Χωρίς ‘εκπλήξεις’ το Athens Edition του Θεσσαλονικιώτικου street food

Ολοκλήρωσε χθες Κυριακή 14 Οκτωβρίου την παρουσία της στην Αθήνα η ομάδα εστιατορίων της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στην αθηναϊκή εκδοχή του γνωστού γαστρονομικού φεστιβάλ της Μακεδονικής πόλης. Τα εστιατόρια του 2nd Thessaloniki Food FestivalAthen’s Edition  είχαν στήσει τις καντίνες τους στην Πλατεία Κοτζιά, στα Χαυτεία.

 

Η μεγάλη έκπληξη που ίσως περίμενε το κοινό της Αθήνας έλειψε αφού ούτε σημαντικές νέες εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ και το επίπεδο της διοργάνωσης υπολειπόταν αυτού που θα άξιζε η εντυπωσιακή κατά τα άλλα κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη τα εστιατόρια Tarantino Sandwiches & Fries, The Paella Boys και Εβόρα Eatery που συνδέονται ιδιοκτησιακά ήταν η σημαντικότερη παρουσία της διοργάνωσης.

Την εμφάνισή τους στην Αθήνα έκαναν κι άλλα καταστήματα της Θεσσαλονίκης όπως το Hot Dog King, το πασίγνωστο κατάστημα της Πλατείας Αριστοτέλους το οποίο όμως δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος της φήμης του.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το μπεργκεράδικο Grill Bros που ήδη διαθέτει δύο καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και το Snack Attack που πρόσφερε ice cream rolls.

Εμείς δοκιμάσαμε το εξαιρετικό μπέργκερ του Tarantino (5 ευρώ), τη συμπαθητική παέλια των The Paella Boys (5 ευρώ) ενώ το American Cowboy hot dog του ‘Βασιλιά’ (3,5 ευρώ) ήταν κάτω του μετρίου. Κλείσαμε με τους τραγανούς και γευστικούς λουκουμάδες του Μποέμ (4 ευρώ).

You might also like