Ελληνικό Burger με σιγομαγειρεμένη «Πανσέτα Εν Ελλάδι»

Μια πρωτότυπη συνταγή από την Creta Farms.

Έχετε φάει ποτέ burger με… πανσέτα; Αν όχι, δοκιμάστε το από τον μεγαλύτερο Έλληνα παραγωγό χοιρινού που φροντίζει τα χοιρινά του να μεγαλώνουν κάτω από άριστες συνθήκες στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

Το μυστικό της νοστιμιάς του χοιρινού Εν Ελλάδι κρύβεται στη μοναδική εκτροφή των ζώων της Creta Farms δηλαδή στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κάνει το κρέας πιο μαλακό, ζουμερό και γευστικό, στα superfoods κρητικών βοτάνων με αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση και στα αρωματικά βότανα.

Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος, κάνοντάς το πιο τρυφερό, πιο ζουμερό και με βελτιωμένο προφίλ λιπαρών.

Αν λατρεύετε  λοιπόν τα burger και το καλό κρέας, η Creta Farms σας χαρίζει μία πρωτότυπη εκδοχή με αγνά υλικά και πλούσιο διαθρεπτικό προφίλ: Απολαύστε μοναδική γεύση, δημιουργώντας το δικό σας ελληνικό, σπιτικό burger με 100% ελληνικές Πανσέτες Εν Ελλάδι» που συνεπαίρνουν για τη γεύση και  το μοναδικό τους άρωμα.

Συστατικά [Σερβίρει 5 Burger]

Για την Πανσέτα:

2 κιλά Πανσέτα Εν Ελλάδι

100 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. κρεμμύδι

10 γρ. σκόρδο

10 γρ. θυμάρι

10 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

3 γρ. γραμμάρια σπόρους  μάραθο

50 γρ. κρασί

50 γρ. φινόκιο

200 γρ. ζωμό λαχανικών

Για τη BBQ sauce:

110 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 γρ. σκόρδο

100 γρ. σιρόπι σφενδάμου

50 γρ. μέλι

10 γρ. κονιάκ

180 γρ. ξύδι λευκό

350 γρ. κέτσαπ

100 γρ. μουστάρδα με κόκκους

20 γρ. καπνιστή πάπρικα

Για το Σερβίρισμα:

5 ψωμιά μπριός

2 μέτρια καρότα σε φλέικς

2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες

1 αγγούρι

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 μέτριο μαρούλι

10 φέτες μπέικον

Για τη BBQ sauce:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει , μετά τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν.

Αμέσως μετά σβήνουμε με το ξύδι, και το κονιάκ και προσθέτουμε το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου, την κέτσαπ, την μουστάρδα και την πάπρικα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το μίγμα.

Για την Πανσέτα:

Α. Σε ένα ταψί τοποθετούμε την πανσέτα και την μαρινάρουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο το θυμάρι , τους σπόρους μάραθο και το φινόκιο.

Β. Τη  βρέχουμε με ελαιόλαδο, και ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό και το κρασί.

Γ. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και καπάκι και ψήνουμε στους 150 Co για 3 ώρες.

Δ. Μόλις ψηθεί, ξεσκεπάζουμε το ταψί και αλείφουμε με πινέλο την πανσέτα σε όλο το μήκος. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 190 Co

Για το Σερβίρισμα:

Κόβουμε την πανσέτα σε κομμάτια των 200 περίπου γραμμαρίων. Στήνουμε το burger τοποθετώντας στη βάση bbq sauce , μαρούλι και φλέικς καρότο, την πανσέτα και στο πάνω μέρος αγγούρι σε φλέικς πιπεριά και ροδέλες κρεμμύδι.

 

You might also like