Ελλάς- Ρωσία: (γαστρο)συμμαχία…

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ θεσμικών παραγόντων των δύο χωρών.

Μία πολύ μεγάλης σημασίας συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε στις 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Ελλάδα μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και δύο  φορέων της ρωσικής γαστρονομίας, του International Center of Wine and Gastronomy και της Federation of Restaurateurs and Hoteliers of Russia.

 

Οι συμφωνίες υπογράφτηκαν στο ξενοδοχείο Cape Σούνιο,όπου φιλοξενείται η δράση, μεταξύ του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Τάσου Πρωτοψάλτη και του προέδρου του διεθνούς κέντρου κρασιού και γαστρονομίας  Leonid Gelibterman, καθώς και του προέδρου της ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας  Igor Bukharov παρουσία των μελών του ΔΣ. Σκοπός της συνεργασίας είναι η σωστή επαγγελματική εκμάθηση των δύο κουζινών, αλλά και των πρωτογενών υλών κάθε χώρας, μέσα από στοχευμένες δράσεις.

 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ‘Εβδομάδας’, πραγματοποιήθηκαν δράσεις των δύο πλευρών στην Αθήνα αλλά και την Κέρκυρα η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για χιλιάδες Ρώσους πολίτες. Είχε προηγηθεί, στις 22 Οκτωβρίου, η επίσημη έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην πρεσβεία της Αθήνας με συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών, κυβερνητικών εκπροσώπων και ΜΜΕ.

Ο Μίλτος Καρούμπας (4ος από αριστερά) και ο Τάσος Πρωτοψάλτης πίσω του, στην έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας.
You might also like