Μπέργκερ: και premium και ελληνικό γίνεται; Γίνεται!

Μας εξηγεί ο Παναγιώτης Μουλκιώτης της Hellenic Premium Meat.

Ένας νέος Έλληνας επιχειρηματίας, τρίτη γενιά κρεοπώλης, ο Παναγιώτης Μουλκιώτης, από τη Μάνδρα Αττικής, μας μιλάει για τη νέα γευστική συνήθεια του μπέργκερ αλλά και τη σφραγίδα ‘ελληνικότητας’ που προσπαθεί να βάλει στο αμερικανικό αυτό ‘δάνειο’ μέσα απο μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια.
Συνέντευξη στο Θανάση Αντωνίου. Φωτογραφίες: Hellenic Premium Meat.

 

H Hellenic Premium Meat δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων με τεράστια εμπειρία στο χώρο του κρέατος, από τον πρωτογενή τομέα μέχρι και το τελικό προϊόν. Ποιο είναι όμως το αντικείμενό της; «Διαχειριστήκαμε την αρχέγονη ελληνική φυλή μαύρου χοίρου, ελληνικές ράτσες προβάτων και επιλεγμένες ράτσες βοοειδών, γεννημένων και μεγαλωμένων στην Ελλάδα και δημιουργήσαμε μοναδικά προϊόντα που παρουσιάζουμε στον καταναλωτή με τα κατοχυρωμένα σήματά μας Agnus Greco και Greco Negro» μας είπε ο Π. Μουλκιώτης.

Μπιφτέκι με φέτα από την Hellenic Premium Meat.

 

Η σειρά περιλαμβάνει steaks και προϊόντα για grill, burgers στα οποία αντικαταστάθηκε μέρος των ζωικών λιπαρών με γαλάκτωμα ελαιολάδου, προϊόντα με κατοχυρωμένες πατέντες γαλακτωμάτων τυριών, προσούτο από πρόβατο και προσούτο από μαύρο χοίρο. «Είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουμε στο καταναλωτικό κοινό, ελπίζοντας να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάδειξης προϊόντων από ελληνικό κρέας» μας είπε ο συνομιλητής μας.

Γιατί μια ελληνική ‘απάντηση’;

Ο Παναγιώτης Μουλκιώτης έρχεται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους που αγοράζουν προϊόντα – δικά του και τρίτων- στο κατάστημά του στη Μάνδρα Αττικής. Αυτό, σε συνδυασμό με την πλούσια οικογενειακή παράδοση που κουβαλάει, τον κάνει να βλέπει πίσω από τη ‘φωτεινή σκηνή’ της σύγχρονης εστίασης. «Οι διατροφικές συνήθειες από χώρα σε χώρα αλλάζουν» μας εξηγεί και συμπληρώνει: «Στην Ελλάδα το greek μπιφτέκι είναι ένα από τα πολλά αναγνωρίσιμα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας. Η ανάπτυξη του αμερικάνικου burger που είναι χονδροκομμένο βοδινό κρέας, πλούσιο σε λιπαρά και ψήνεται σε πλάκα, πιστεύουμε ότι θα συναντήσει δυσκολίες».  Ο Έλληνας καταναλωτής έχει στη διατροφή του ένα προϊόν ζουμερό, φτιαγμένο από μοσχαρίσιο, πιθανά και σε συνδυασμό με χοιρινό κρέας, με λαχανικά και φρυγανιά, ψημένο στα κάρβουνα.

Μπιφτέκι χοιρινό από την Hellenic Premium Meat.

 

Η Hellenic Premium Meat έχει δημιουργήσει αρκετούς κωδικούς από κιμά,  μπιφτεκάκια, κεμπαπάκια  και greek burgers όπως:

Α. Μπιφτέκι (burger) μοσχαρίσιο από ελληνικά μοσχάρια βιολογικής εκτροφής.

Β. Μπιφτέκι (burger) και κεμπαπάκι από αρχέγονη ελληνική φυλή μαύρου χοίρου με το κατοχυρωμένο brand Greco Negro.

Γ. Μπιφτέκι (burger) και κεμπαπάκι πρόβειο από επιλεγμένα ελληνικά πρόβατα ελευθέρας βοσκής με το κατοχυρωμένο brand  Agnus Greco.

Δ. Μπιφτέκι (burger) κοτόπουλο από ημιελεύθερα κοτόπουλα αυστηρά φυτικής εκτροφής.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι για την  παρασκευή των παραπάνω προϊόντων από κιμά  χρησιμοποιούνται συνδυασμοί επιλεγμένων τεμαχίων κρέατος, που έχουν ωριμάσει με διάφορες μεθόδους, σε συνδυασμό με πατενταρισμένες μεθόδους με αποτέλεσμα τη δημιουργία πρωτόγνωρων προϊόντων για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

«Η Hellenic Premium Meat με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κιμά και όχι μόνο, κάνει δυναμική είσοδο στη νέα τάση που λέγεται ‘Πάμε μπεργκεράδικο!’ και βάζει και εδώ την ελληνική σφραγίδα ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τον Έλληνα καταναλωτή» μας λέει ο Παναγιώτης Μουλκιώτης.

Μπιφτέκι μοσχαρίσιο από την Hellenic Premium Meat.

 

Πίστη στη δύναμη της καινοτομίας

Δίνουμε και πάλι το λόγο στο δραστήριο κρεοπώλη και επιχειρηματία, για μια συνολική αποτίμηση του μπέργκερ, στο πλαίσιο πάντα της εγχώριας πραγματικότητας. « Πολλοί ταυτίζουν ή συγκρίνουν το burger με το σουβλάκι. Αυτό είναι άκυρο τελείως. Κατ΄ εμέ το σουβλάκι δεν ανήκει καν στα fast food. Το σουβλάκι είναι ελληνικό παραδοσιακό γεύμα χωρίς ίχνη ξένων στοιχείων». Ο ίδιος πιστεύει μάλιστα ότι η διαφορά τιμής στη σχέση σουβλάκι – burger προκαλείται λόγω ποσότητας πρώτων υλών και, το σημαντικότερο, λόγω απερίσκεπτου ανταγωνισμού μεταξύ των ψητοπωλείων. «Ελπίζω κάποτε το σουβλάκι να βρει την πραγματική εμπορική αξία που του αναλογεί ωστόσο όμως τα μπεργκεράδικα με τις ελληνικές πινελιές χαράζουν λαμπρή πορεία στην ελληνική αγορά εστίασης» μας επισημαίνει με τον ενθουσιασμό που τον χαρακτηρίζει κάθε φορά που καινοτομεί.

Στην κεντρική φωτογραφία: ανάμεικτο μπιφτέκι από την Hellenic Premium Meat.

Hellenic Premium Meat

Παρουσιάζει ιδιαίτερα είδη κρέατος από επιλεγμένες φάρμες στη MEAT & GRILL DAYS 2018

Στο πλαίσιο της  MEAT & GRILL DAYS 2018, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.00, στο Metropolitan Expo Athens, στο χώρο εκδηλώσεων του Hall 2  η εταιρεία Hellenic Premium Meat θα παρουσιάσει τα premium προϊόντα της. Την επιμέλεια της γευστικής εμπειρίας έχει αναλάβει ο Ex, R&D Chef Βησσαρίων Παρθένης. Περιορισμένες θέσεις- απαραίτητη η επιβεβαίωση στα τηλέφωνα: 210 555 0756 και  6940 726 555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

You might also like