Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Βαρύτατες καταγγελίες από τον απερχόμενο Τσιάλτα σε βάρος του ΥπΑΑΤ.

Την παραίτηση του από πρόεδρος του ΕΦΕΤ υπέβαλε ο Ιωάννης Τσιάλτας και τη συνόδευσε με πολύ σημαντικές καταγγελίες που ‘ανατριχιάζουν’  όσους αναλογίζονται το σημαίνοντα ρόλο που καλείται από την ίδρυση του και σύμφωνα με το καταστατικό του να παίξει ο συγκεκριμένος δημόσιος θεσμός για την υγεία των πολιτών και την ασφάλεια του διατροφικού κυκλώματος.

 

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ καταγγέλλει οτι η υπηρεσία δεν έχει γενικό διευθυντή από το 2013 ενώ υποστηρίζει οτι η κυβέρνηση αρνείται τη στελέχωση του ΕΦΕΤ παρά το γεγονός οτι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες και φορείς αιτήθηκαν τη μετακίνησή τους στον ΕΦΕΤ από το 2016 μέχρι σήμερα. Ο απερχόμενος πρόεδρος κάνει λόγο για ‘εμπάργκο’ της κυβέρνησης στη ζωτική για τη δημόσια υγεία υπηρεσία.

Κατά τα άλλα, ο Ι. Τιάλτας επαναλαμβάνει γνωστά προβλήματα του Φορέα ο οποίος δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει κανονικά σχεδόν ούτε μια ημέρα από την ίδρυση του: το υπάρχον προσωπικό είναι κατά 47% λιγότερο από το προβλεπόμενο, η χρηματοδότηση από το ΥπΑΑΤ καλύπτει μόνο τις μισθολογικές ανάγκες του προσωπικού, ενώ η αίσθηση του παραιτηθέντος προέδρου είναι οτι ο ΕΦΕΤ σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου.


Διαβάστε τη – συγκλονιστική- επιστολή του παραιτηθέντος δημόσιου λειτουργού: EFET- PresidentΣτην κεντρική φωτογραφία ο Ιωάννης Τσιάλτας (δεξιά) με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον πρώην υπουργό ΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου σε παλαιότερη φωτογραφία. 

You might also like