«Σμυρνέον»: Nέο Εστιατόριο – Παντοπωλείο στη Νέα Σμύρνη

Μια νέα γαστριμαργική «πρόταση» υποδέχθηκε πρόσφατα η πόλη της Νέας Σμύρνης: Το «Σμυρνέον».

 

Το νέο Εστιατόριο/Παντοπωλείο των Ανδρέα Προίσκου και Άγγελου Πεξαρά άνοιξε πριν από ένα μήνα στην οδό Ιωνίας 45 (σε μια περίκλειστη πλατεία πολύ κοντά στη Λεωφόρο Συγγρού), ως ένα ελληνικό μαγειρείο με παραδοσιακές γεύσεις, που όμως κρύβει μέσα του κι ένα μικρό παντοπωλείο με προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, που είτε καταναλώνονται όπως είναι, είτε χρησιμοποιούνται ως συμπληρώματα στο μαγείρεμα.

Ανταποκρινόμενος τα τελευταία χρόνια, στην ολοένα και μεγαλύτερη τάση του κοινού στην Ελλάδα για επιστροφή στην κλασσική ελληνική κουζίνα της «μαμάς», με σύγχρονες όμως «παρεμβάσεις» τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και προς την εμφάνιση των πιάτων, ο Σεφ Ανδρέας Προίσκος επιμελείται το μενού του νέου εστιατορίου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτό το στόχο.

Ο Σεφ Ανδρέας Προίσκος στο νέο εστιατόριο ‘Σμυρνέον’, στη Νέα Σμύρνη. Στο κατάστημα διατίθενται προϊόντα μικρών παραγωγών που χρησιμοποιεί κι ο ίδιος στην κουζίνα του.

 

Μια ποικιλία εδεσμάτων με αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες από σταθερούς προμηθευτές, απαρτίζουν το μενού των κυρίως πιάτων, καθώς και των ορεκτικών και γλυκών, ικανοποιώντας ακόμα και πελάτες vegetarian και vegan.

Στα ‘συν’ του καταστήματος η ιδιαίτερη, καλαίσθητη διακόσμησή του που παραπέμπει σε σάλα  παλαιού ‘αποικιακού’ ξενοδοχείου.

Τέλος, το κατάστημα προσφέρει και υπηρεσία delivery, ενώ για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο χρειάζεται κράτηση. Από την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου θα προσφέρει επιπλέον και brunch, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με ελληνικά εδέσματα.


Σμυρνέον, Νέα Σμύρνη. Τηλ. 210 9310 550, Ιωνίας 45. 

You might also like