Κινητικότητα στο χώρο του μπέργκερ

Νέο Bullseye στου Ζωγράφου, έρχεται Μπαρ Μπεε Κιου στο Χαλάνδρι, προβλήματα στα Hot Hot Burger, ανεβαίνει Θεσσαλονίκη το Big Kahuna.

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στο ‘βασίλειο’ του μπέργκερ, καθώς οι μεγάλες αλυσίδες του είδους αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της χειμερινής περιόδου. Αλλού η κινητικότητα είναι θετική, αλλού όμως υπάρχουν βήματα προς τα πίσω.

 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο κατάστημα Bullseye του Άρη Κάρεϋ, αυτή τη φορά στου Ζωγράφου επί της Ούλωφ Πάλμε 29. Το νέο κατάστημα – κατά την πάγια τακτική του επιχειρηματία- θα στοχεύσει τη διανομή σε μια μεγάλη όσο και καίρια περιοχή που περιλαμβάνει εκτός από το δήμο του Ζωγράφου, το κέντρο της Αθήνας (Κολωνάκι και Σύνταγμα), όπως επίσης το Βύρωνα και το Παγκράτι.

Το νέο Bullseye στου Ζωγράφου που ‘βλέπει’ και το κέντρο της Αθήνας.

 

Πολύ πιο ‘συγκρατημένος’ στις κινήσεις του ο Μιχάλης Ματζουράνης των Μπαρ Μπεε Κιου ετοιμάζει το νέο κατάστημά του στην πιο εμβληματική συνοικία (για τη μοντέρνα εστίαση) των βορείων προαστίων, το Χαλάνδρι. Θα είναι το πρώτο βήμα του εδώ και περίπου δύο χρόνια όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το τρίτο (τότε) κατάστημα της εταιρείας στη Νέα Σμύρνη.

Το Μπαρ Μπεε Κιου της Νέας Σμύρνης. Φωτογραφία Γιάννης Μπονάτσος- Facebook.

 

Το βραβευμένο The Big Kahuna μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στο Burger Fest της Θεσσαλονίκης όπου κατέκτησε το πρώτο βραβείο του κοινού, αποφάσισε να τοποθετηθεί στην αγορά της πόλης η οποία έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Κι αυτό λίγους μόνο μήνες μετά την κάθοδο μιας Θεσσαλονικιώτικης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο μπέργκερ, της Pax Burgers στην Αθήνα.

Ο ‘σέρφερ’: ένα από τα κλασικά μπέργκερ στο The Big kahuna.

 

Αντίθετα για τα Hot Hot Burger φαίνεται πως η συρρίκνωση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την περίοδο. Μπορεί η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο να δημιούργησε καταστήματα σε Χολαργό και Ομόνοια, τα καταστήματα όμως της Νέας Σμύρνης και της Γλυφάδας που αναπτύσσονταν από τον ίδιο franchisee, έχουν διακόψει την λειτουργία τους ενώ πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για προβλήματα στη διαχείριση του σήματος.

Το Hot Hot Burger στο σταθμό Μετρό, στο Χολαργό.
You might also like