Σεμινάριο “Λουκάνικα για επαγγελματίες”

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Η Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη παρουσιάζει ένα διαφορετικό σεμινάριο για τη παρασκευή λουκάνικων το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες κρεοπώλες και εστιάτορες.

 

Η τάση των καταναλωτών για την αγορά πιο «αγνών» προϊόντων γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό η Μυρσίνη Λαμπράκη, σε συνεργασία με τη Φάρμα Δρόσου, θα πραγματοποιήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για παρασκευές λουκάνικων χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που όλοι οι επαγγελματίες οφείλουν να παρακολουθήσουν για να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις της αγοράς.

 Συνταγές

Λουκάνικα Μυκόνου- Λουκάνικα με τσένταρ και πιπεριές- Λουκάνικο Αρναίας- Λουκάνικο dry age- Λουκάνικο με μοσχαρίσιο κιμά και γλυκάδια- Λουκάνικο Χριστουγεννιάτικο- Λουκάνικο με παλαιωμένο τσίπουρο και πρόβειο κιμά.

Αναλυτικά θα παρουσιαστούν οι παρακάτω τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:

  • Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα
  • Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα.
  • Πώς να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
  • Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό «δάγκωμα» μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
  • Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα.
  • Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα.
  • Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου.
  • Πώς ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι.

Ώρα έναρξης: 18:00. Διάρκεια σεμιναρίου : 4 ώρες. Κόστος: 120€.Φοιτητές και άνεργοι: 45€. Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες στο τηλ. 2106148684, www.foodvisions.gr

 

You might also like