Έρχεται το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Διεξάγεται 7-9 Δεκεμβρίου 2018, στο ΣΕΦ με 250 και πλέον μελισσοκόμους παρόντες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους του το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2018 στο ΣΕΦ. Στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό μελισσοκομικό συνέδριο, ενώ θα είναι παρόντες πάνω από 250 παραγωγοί.

 

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου 250 και πλέον μικροί παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το αγνό και ποιοτικό μέλι από όλες τις περιοχές της χώρας μας. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό εξαιρετικά σπάνια προϊόντα με βάση το μέλι, (φουντουκόμελο, μέλι με χαρούπι και ταχίνι, βιολογικές ποικιλίες κ.ά)  ποτά με βάση το μέλι (υδρόμελι,  ελληνική τεκίλα με μέλι, ρακόμελο κ.α) καθώς και το ιδιαίτερο παστέλι από τη Μάνη με ιστορία 115 χρόνων.

Στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα βρουν:  μέλι (θυμαρίσιο, πευκοθυμαρόμελο, ελάτης, πεύκου, πορτοκαλιάς, καστανιάς, ρείκι, βελανιδιάς, κουμαριάς, ανθέων, ευκαλύπτου, φασκομηλιάς),  βασιλικό πολτό, κηρήθρα, πρόπολη, γύρη, εξαιρετικής ποιότητας παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά με βάση το μέλι.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιηθεί συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι παράγοντες από τον πανεπιστημιακό, μελισσοκομικό κι επιχειρηματικό χώρο καθώς κι εκπρόσωποι θεσμικών ενώσεων και πολιτείας.

Δείτε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.


Επίσης, θα απολαύσουν πολλά κεράσματα, εκπλήξεις για την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας του και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά και να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους ήρωα στην παράσταση «ο Καραγκιόζης Μελισσοκόμος» (Σάββατο 18.00 & Κυριακή 12.00).

Στον Τομέα Μελισσοκομικού Εξοπλισμού εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, στο φετινό Φεστιβάλ θα υπάρχουν ευρωπαϊκές και διεθνείς συμμετοχές (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά). Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Παρασκευή 7/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 8/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 9/12: 10:00 – 20:00. Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.  Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 Επικοινωνία:  www.greekhoneyfestival.gr  •  www.facebook.com/festivalmeliou

You might also like