Δημοβασίλης: 3ος στo European Young Chef Award 2018

Σημαντική διάκριση στον τελικό του διαγωνισμού για το SantAnna.

Μια μεγάλη και σημαντική διάκριση για την ελληνική γαστρονομία κέρδισε η μαγειρική ομάδα του SantAnna, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τελικό του διαγωνισμού European Young Chef Award 2018, λαμβάνοντας την τρίτη θέση.

 

Ο νεαρός σεφ Αντώνης Δημοβασίλης με την κατεύθυνση του Executive chef Άκη Αμυρά και την επίβλεψη του master chef Χρήστου Αθανασιάδη, έλαβε την τρίτη θέση της διοργάνωσης με το πιάτο  «Αρχέγονον». Ένα ευρηματικό και ευφάνταστο πιάτο με σφυρίδα, πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς όπου τα ντόπια προϊόντα παντρεύονται με τις σύγχρονες τεχνικές και διαμορφώνουν  μια νέα προσέγγιση στην παραδοσιακή μυκονιάτικη κουζίνα.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, αναδείχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος νεαρός μάγειρας στον τελικό του European Young Chef Award 2018 που διεξήχθη στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο κερδίζοντας τη σημαντική αυτή διεθνή  διάκριση ανάμεσα σε κορυφαίους νέους chef από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία μετά τη βράβευση, “Η διάκριση του Αντώνη κάνει όλους εμάς στον Όμιλο nice n easy ιδιαίτερα υπερήφανους και επιβεβαιώνει την πίστη μας στην αξία των ντόπιων ποιοτικών προϊόντων και της  farm-to-table φιλοσοφίας που εφαρμόζουμε σε όλα μας τα εστιατόρια αλλά  και την εμπιστοσύνη μας  στους νέους ανθρώπους  τους οποίους προσπαθούμε  να εμπνέουμε για να  εξελίσσονται  και να ξεχωρίζουν  με  το ταλέντο, την αγάπη  και την αφοσίωση τους στη μαγειρική τέχνη. Για τη διάκριση αυτή ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Νοτίου Αιγαίου και τον πρόεδρο Νίκο Χριστοφόρου, για την καθοριστική συμβολή, ενθάρρυνση  και υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας”.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών (ERG) και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και η κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, ήταν η αφορμή για να προγραμματιστούν τοπικοί διαγωνισμοί σε πέντε συνολικά νησιά της Περιφέρειας,  για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος  εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018 στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

You might also like