Νέο συλλεκτικό Johnnie Walker blue label

Aπό εξαιρετικά σπάνια whiskies από αποστακτήρια «φαντάσματα».

Ο Οίκος Johnnie Walker ανακοίνωσε ένα νέο περιορισμένης έκδοσης blend, αυτό του Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen. Πρόκειται για το δεύτερο Βlended Whisky που προέρχεται από τα σπάνια αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label και συγκεκριμένα από αναντικατάστατα ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα».

 

«Αποτελεί μια φευγαλέα συναρπαστική ματιά σε μια άλλη εποχή για να εξερευνήσουμε τον μοναδικό και απαράμιλλο χαρακτήρα whiskies, τα οποία προέρχονται από αποστακτήρια που έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Συχνά αναφερόμαστε σε αυτά ως αποστακτήρια «φαντάσματα» που προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά σε κάθε σταγόνα του νέου αυτού blend του Johnnie Walker Blue Label», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beverage.

Ως Master Blender, o Jim Beveridge έχει πάθος με το να εξερευνά τις γευστικές νότες whiskies από εμβληματικά αποστακτήρια που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια και προσδίδουν εξαιρετικό βάθος στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του βραβευμένου Johnnie Walker Blue Label.

Κάθε πολύτιμο ουίσκι που συμπεριλαμβάνεται στη σειρά των Ghost and Rare είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά προσεγμένης επιλογής από σπάνια malt και grain whiskies, τα οποία απαντώνται σε κάθε σταγόνα του Johnnie Walker Blue Label.

Στην καρδιά αυτού του limited edition αποστάγματος συναντάμε το single malt Port Ellen, από το αποστακτήριο «φάντασμα» του Islay, το όποιο σταμάτησε να λειτουργεί το 1983 – γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και περιζήτητα single malts σε όλο τον κόσμο.

Το αποστακτήριο «φάντασμα» του Port Ellen βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Kilnaughton, υπό τη σκιά του επιβλητικού φάρου Carraig Fhada και την αιθέρια λάμψη του Βόρειου Σέλας. Μπορεί οι άμβυκες του να έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και χρόνια, όμως τα πλοία που μετέφεραν στα αμπάρια τους πολύτιμο φορτίο από single malt whisky, συνεχίζουν να παραμένουν ζωντανά στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής.


Το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen (700 ml με 43,8 % αλκοόλ) θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, στις 17 Δεκεμβρίου 2018 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 310 ευρώ. 

You might also like