Η ελληνική ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στις 24–28 Νοεμβρίου 2018 στο Λουξεμβούργο, ενθουσιάζοντας την κριτική επιτροπή και το κοινό με τις γευστικές προτάσεις αλλά και τον επαγγελματισμό της.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρωτοτυπία με την οποία χρησιμοποιήθηκαν οι μακεδονικές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο που αποτέλεσε βασικό συστατικό στην κρέμα του γλυκού.
Η Λέσχη συγχαίρει τα μέλη της αποστολής για την προσπάθεια, την άρτια παρουσίαση και την αξιέπαινη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό κι ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη στήριξή του.
Το ταξίδι της Μακεδονικής Κουζίνας θα συνεχιστεί στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής (IKA/Culinary Olympics) που θα πραγματοποιηθεί το 2020 στη Στουτκγάρδη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο, οι σεφ της εθνικής ομάδας της Ιταλίας κατέλαβαν την πρώτη θέση.