Εθνικές γεύσεις στο προσκήνιο λόγω γιορτών

Αιθίοπες στην Αθήνα, Γερμανοί στη Θεσσαλονίκη σε ανοικτές αγορές.

Εθνικές κουζίνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τις γιορτινές ημέρες, καθώς στην μεν πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί Αιθιοπικό Φεστιβάλ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα στηθεί μια τυπική γερμανική υπαίθρια εορταστική αγορά.

 

Σάββατο 15/12, Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τη γερμανική κουλτούρα με τους δημότες της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με το ”Thessaloniki Food Festival”, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 09:00 το βράδυ, στην καρδιά της πόλης.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα δημιουργήσει ένα μικρό αντίγραφο των Χριστουγεννιάτικων Αγορών της Γερμανίας με γεύσεις από παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, ζεστό κρασί “Glühwein”, γερμανική μπίρα, αλλά και παραδοσιακά λέμπκουχεν, γλυκά στόλεν, ζεστή σοκολάτα και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο νέο πρόσωπο του Πεζόδρομου της Ικτίνου.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευαγγελικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Food-Partner της εκδήλωσης είναι τα εστιατόρια Λάδι & Ρίγανη.

Κυριακή 16/12, Αθήνα

Η ομάδα Ethio-Greek Culture Promoters μας προσκαλεί στο πρώτο Αιθιοπικό φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Ένα φεστιβάλ που έχει σχεδιαστεί από την αιθιοπική κοινότητα με στόχο να μας συστήσει τη μοναδική κουλτούρα της Αιθιοπίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς, τοπικά φαγητά και ροφήματα αλλά και την μόδα.

Στο φεστιβάλ θα βρείτε:

-Παραδοσιακά εδέσματα

-Ποικιλίες καφέ

-Οικολογικά προϊόντα

-Παραδοσιακά ρούχα

-Χορούς και μουσική

-Αγωνίσματα για παιδιά

-Παραδοσιακά παιχνίδια

You might also like