Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα
Ο παγκόσμιος οδηγός γαστρονομίας ‘Gault & Millau’ θα παρουσιάσει μέσα στο 2019 την πρώτη ελληνική έκδοσή του καθώς η διάσημη γαλλική εταιρεία τοποθετείται στην Ελλάδα. Η επίσημη παρουσίαση της επενδυτικής πρωτοβουλίας έγινε πριν μερικές ημέρες με κάθε επισημότητα στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
Στην επίσημη παρουσίαση του οδηγού ‘Gault & Millau’ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της εκδοτικής εταιρείας Gault & Millau International, Come de Cherisey αλλά και ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος Στέλιος Γρηγοριάδης.
Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου οδηγού υποσχέθηκαν ότι με την έκδοσή του, η ελληνική γαστρονομία αλλά και ο τουρισμός θα γνωρίσουν εντυπωσιακή αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο.
Ο οδηγός Gault & Millau έχει ήδη τοποθετηθεί σε 22 χώρες, ορισμένες μάλιστα από αυτές κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις όπως η Γερμανία και η Ρωσία. Όπως είναι γνωστό η δομή του οδηγού είναι η παρουσίαση εστιατορίων η κριτική για τα οποία γίνεται από κριτές του οδηγού που επισκέπτονται ανώνυμα τα υπό εξέταση εστιατόρια.
Η διαδικασία της εξέτασης είναι πιστοποιημένη και μόνο εγκεκριμένοι επιθεωρητές της εταιρείας Gault & Millau μπορούν να την υλοποιήσουν.
Στην εκδήλωση παρουσίασης έδωσαν το παρών εμβληματικές μορφές της ελληνικής γαστρονομίας όπως οι Μαμαλάκης, Μποτρίνι, Παρλιάρος, Λουκάκος κ.ά. αλλά και θεσμικοί παράγοντες όπως ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οίνου (CEUCO) και πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις Κωνσταντίνος Μουζάκης.