Διάπορος και Μπλε Αλεπού: δύο ‘διαμάντια΄ στο Κτήμα Κυρ- Γιάννη

Κρασιά  της σοδειάς του 2016 διαθέσιμα στους λάτρεις της οινοποίησης

Αρχές Δεκεμβρίου 2018 διατέθηκε στην ελληνική και διεθνή αγορά η σοδειά του 2016 δύο ετικετών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη περιορισμένης κυκλοφορίας, της Διαπόρου και της Μπλε Αλεπού.

 

Διάπορος 2016: το ξινόμαυρο που εντυπωσιάζει

«Η Διάπορος θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα ελληνικά ερυθρά και ίσως το κορυφαίο ξινόμαυρο, αν και το Syrah συμμετέχει με 12% στο blend. Το ομώνυμο αμπελοτεμάχιο στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, ηλικίας 45 ετών το 2016, δίνει το καλύτερο ξινόμαυρο του Κτήματος» αναφέρει το δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του προϊόντος.

Χαρακτηριστικό για τη Διάπορο του 2016 είναι ο ιδιαίτερα έντονος αρωματικός χαρακτήρας της, ο οποίος πλαισιώνει μια στιβαρή αλλά ήδη εξευγενισμένη δομή. Η Διάπορος επιδέχεται μακρά παλαίωση άνω των 15 ετών, για αυτούς που θα επιθυμούσαν να απολαύσουν τη χαρισματική παλαίωση ενός κορυφαίου ξινόμαυρου. Κυκλοφορεί σε ξυλοκιβώτιιο 6 φιαλών 750ml και σε φιάλες magnum, 3 και 6 λίτρων. Στην αγορά διατίθενται 10.000 φιάλες.

Μπλε Αλεπού σε 3.000 φιάλες

Ισχυρό εσωτερικό ανταγωνισμό δέχεται η Διάπορος από την Μπλε Αλεπού, ένα κρασί, το οποίο εάν και έχει διαφορετικό χαρακτήρα, μοιράζεται την κορυφή των ερυθρών της Κυρ-Γιάννη.
«Το 2016 είναι μία εξαιρετική χρονιά για την Μπλε Αλεπού! Οι έξι γαλλικές ποικιλίες της ετικέτας παντρεύονται μοναδικά, προσφέροντας ιδιαίτερες αρωματικές εντάσεις. Η παλαίωση και σε αυτό το κρασί μπορεί να είναι μακροχρόνια» εξηγεί η εταιρεία.

Η Μπλε Αλεπού κυκλοφορεί σε κασετίνα 3 φιαλών και σε φιάλη magnum. Στην αγορά διατίθενται 3.000 φιάλες.

You might also like