Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες Χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. Με τα εξαιρετικά τυριά της εταιρείας, στήνονται υπέροχες συνταγές και μια από αυτές παρουσιάζουμε εδώ. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την παραχώρησή της.
Αρνάκι φούρνου με λαχανικά, σκόρδο και Κατσικάκι Μαστέλο®
Υλικά για 4 άτομα
— 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο
— 3-4 σκ. σκόρδο
— 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο
— 5 κ.σ. ελαιόλαδο
— 350 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους
— 1 ½ κιλό πατάτες, 4-5 καρότα, 4 κρεμμύδια ξερά
— 4 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι
— χυμός από 2 λεμόνια
Προετοιμασία & εκτέλεση
A] Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
B] Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα στις σχισμές που έχουμε κάνει στο αρνί. Πλένουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ.
Γ] Βάζουμε στο ταψί τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ½ ώρες.
Δ] Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε, τοποθετούμε το Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους και αλείφουμε με ένα πινέλο, το αρνί και τις πατάτες με τη μουστάρδα.
Ε] Ψήνουμε στο grill για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.