‘Σπιτική γεύση’ στην ξενοδοχειακή κουζίνα με Rational

Το να νιώθει κανείς ‘σαν στο σπίτι του’ στις διακοπές του είναι κάτι που επιθυμούν όλοι οι τουρίστες και επιδιώκουν όλοι οι ξενοδόχοι. Η κουζίνα των ελληνικών ξενοδοχείων έχει την ευκαιρία σήμερα να δημιουργήσει αριστουργήματα, σερβίροντας τοπικές συνταγές μαζί με διεθνή πιάτα που αναγνωρίζουν ως ‘σπιτικά’ τα εκατομμύρια των πελατών της. H Rational έχει τη ‘συνταγή.

 

Οι οικοδεσπότες αναγνωρίζουν αυτή την ανάγκη και κάνουν τα πάντα ώστε οι επισκέπτες τους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Αλλά πώς είναι δυνατό  οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες των  800 επισκεπτών  να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα; Το φαγητό είναι ένα πρώτο βήμα. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας εστίασης, το ξενοδοχείο μπορεί να προσθέσει ‘σπιτική γεύση’  σε κάθε γεύμα.

Πρωινό ξεκίνημα

Το πρωινό, εκεί όπου οι πελάτες θα πάρουν τη δύναμη που χρειάζονται για μια ολόκληρη ημέρα στον ήλιο και τη θάλασσα, είναι η πρώτη ευκαιρία του ξενοδοχειακού σεφ.

Συμπεριλαμβάνοντας τόσο τις τοπικές συνταγές όσο και γνωστά, διεθνή τρόφιμα στο μπουφέ, ο F&B manager του ξενοδοχείου δείχνει ότι έχει βάλει την …πινελιά του. Η ‘συνταγή’ λοιπόν είναι να σερβίρονται οι παραθεριστές ποικιλία τροφίμων που περιέχουν άγνωστα και οικεία συστατικά και δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό του σπιτιού τους και του ξένου πολιτισμού στον οποίο βρίσκονται.

Για παράδειγμα, ο λάτρης των αυγών με  μπέικον  για πρωινό θα χαρεί αν βρει το αγαπημένο πιάτο του στο πρωινό των διακοπών. Το πιάτο αυτό, σερβιρισμένο π.χ.  σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο, πρέπει να έχει τη γεύση της πατρίδας του. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Η Rational ασχολείται με το θέμα αυτό εδώ και χρόνια. Στην εταιρεία, 250 master chef εργάζονται καθημερινά μαζί με μηχανικούς και επιστήμονες τροφίμων για την περεταίρω ανάπτυξη του Self Cooking Center. Κάθε ένας από τους σεφ, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου,  συμβάλλει μεταφέροντας τις διατροφικές συνήθειες της χώρας του στην ανάπτυξη του προϊόντος.

Η τελευταία καινοτομία της μεγάλης γερμανικής βιομηχανίας, το Connected Cooking (λύση δικτύου για επαγγελματικές κουζίνες) βασίζεται ακριβώς σε αυτή τη λογική. Οι μάγειροι της Rational έχουν προσφέρει χιλιάδες συνταγές στην πλατφόρμα της εταιρείας, μέσω των οποίων μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι χρήστες των μηχανημάτων της.

 

Υπηρετώντας τους σεφ ανά τον κόσμο

Η  ζωή των σεφ στις ξενοδοχειακές μονάδες των τουριστικών προορισμών είναι σήμερα πολύ πιο εύκολη απ΄ ότι στο παρελθόν. Ειδικά η ζωή των σεφ που δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις μεθόδους μαγειρέματος των χωρών καταγωγής των πελατών τους.

Από τη στιγμή που μια συνταγή έχει ‘καταχωρηθεί’  στη βιβλιοθήκη των συνταγών του Connected Cooking, είναι πολύ εύκολο να  σταλθεί μέσω του δικτύου σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει μηχανήματα Rational.

Έτσι, η γνώση της Rational μπορεί να φτάσει τις κουζίνες ξενοδοχείων σε χρόνο μηδέν. Το Self Cooking Center ρυθμίζει αυτόματα τα δεδομένα του θαλάμου μαγειρέματος, τη θερμοκρασία και το χρόνο, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται  χρόνος. Μέρος του πρωινού που (συνήθως) αποτελείται από ομελέτα, τηγανίτες, λουκάνικα και μπέικον, έχει γεύση ακριβώς όπως στο …σπίτι των πελατών. Όπου κι αν βρίσκεται αυτό.

Τα ίδια συμβαίνουν και στο μπουφέ του γεύματος. Μαζί με το γύρο, τα ψάρια και τη φέτα, συνυπάρχουν τα σνίτσελ με τσιπς- ένα τυπικό νεανικό πιάτο. Μαγειρεμένα στο Self Cooking Center τα δημοφιλή πιάτα των δυτικοευρωπαϊκών χωρών προσφέρονται έτσι όπως ακριβώς τα γνωρίζουν οι νέοι. Όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει κατά τον τρόπο αυτό ‘σπιτικές γεύσεις’.

Αυτό είναι άλλωστε το πρώτο βήμα για μια ζεστή σχέση επισκέπτη και ξενοδοχείου.

You might also like