“Οι Έλληνες αγαπούν τα καλά ινδικά εστιατόρια”

Συζητάμε με την Simran Kaur των εστιατορίων Indian Chef.

Τα ινδικά εστιατόρια είναι πολύ στην μόδα αυτή την εποχή στην Ελλάδα. Σ’ αυτό συμβάλουν τα πολλά ξενοδοχεία και ο αυξημένος τουρισμός ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι η προτίμηση των Ελλήνων γι’ αυτά που τα έχουν αναδείξει.
Συνέντευξη & φωτογραφίες: Πάνος Κατσαχνιάς

 

Ανάμεσα στα 15 περίπου ινδικά εστιατόρια που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας συγκαταλέγονται και τα δύο πολύ γνωστά: «Royal Indian Chef» και «Indian Chef» στην Λ. Συγγρού στους αριθμούς 9 και 55 αντίστοιχα.

Το Grill Magazine επισκέφθηκε το νεότερο από τα δύο, το Indian Chef, δίπλα ακριβώς στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Εκεί μας υποδέχτηκε η κα Simran Kaur, κόρη του ιδιοκτήτη των δύο εστιατορίων (πρωτοπόρου στην Ελλάδα), όπου μας μίλησε για το ξεκίνημα της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά και για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τόσο τα δικά της όσο και γενικότερα τα ινδικά εστιατόρια να είναι τόσο δημοφιλή και αγαπητά στην Ελλάδα.

Η Simran Kaur, κόρη του ιδιοκτήτη των δύο εστιατορίων Indian Chef, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

 

Έτσι λοιπόν, όταν άνοιξε το εστιατόριο δεν άνοιξε με στόχο να απευθυνθεί κυρίως σε Ινδούς πελάτες. Το εστιατόριο άνοιξε γιατί ο στόχος ήταν να προσελκύσουν και να κερδίσουν το ελληνικό κοινό στην ινδική κουζίνα.

Στόχος που επετεύχθη και γι’ αυτό δεν στηρίζονται -όπως ίσως εύκολα θα υπέθετε κάποιος- στους τουρίστες από την Ινδία που επισκέπτονται την Ελλάδα. Άλλωστε οι τουρίστες από την Ινδία είναι τα 3 με 4 τελευταία χρόνια που έχουν αρχίσει να έρχονται σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα.

Ένας ακόμη λόγος που έχει αυξήσει την παρουσία των Ινδών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι οι ινδικές κινηματογραφικές παραγωγές του λεγόμενου «Μπόλιγουντ» που υλοποιούνται σε αυτή, με αποτέλεσμα πολυπληθή συνεργεία να ζούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Μετά την Σουηδία που παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός για τις ινδικές παραγωγές, η Ελλάδα ανεβαίνει σταθερά, σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση, με την Μύκονο, την Σαντορίνη και πρόσφατα την Νάξο και την Λευκάδα, να αποτελούν  τους δημοφιλέστερους προορισμούς για κάτι τέτοιο.

Όπως άλλωστε μας είπε και η κα Simran Kaur: «Έχω ταξιδέψει στην Ινδία, έχω συγγενείς στον Καναδά και μπορώ να σας πω πως η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Και πάντα σε συνδυασμό με το κλίμα και τους ανθρώπους της».

Η κουζίνα του Indian Chef, λίγο πριν ξεκινήσει άλλη μια ημέρα στη ‘μάχη’ της εξυπηρέτησης Ελλήνων, Ινδών και τουριστών στη Λεωφόρο Συγγρού.

 

Περισσότεροι οι Έλληνες, παρά οι Ινδοί…

Ενώ μας τόνισε πως: «Ακριβώς λοιπόν, επειδή η ινδική κουζίνα αρέσει πάρα πολύ στους Έλληνες πελάτες μας, ανοίξαμε και αυτά τα δύο καταστήματα στην Λ. Συγγρού. Το δεύτερο και νεότερο, που έχει ανοίξει εδώ και λίγες εβδομάδες μόνο, δίπλα στο ΕΜΣΤ, είναι ένας χώρος που τον ανοίξαμε ακριβώς για να υπηρετήσουμε καλύτερα τις επιθυμίες των Ελλήνων πελατών μας. Έχοντας δηλαδή, την εμπειρία από τα πρώτα καταστήματα μας, φτιάξαμε ένα εστιατόριο προσαρμοσμένο στα ελληνικά γούστα. Σε αντίθεση λοιπόν, με τα παραδοσιακά ινδικά εστιατόρια που είναι βαρυφορτωμένα ως προς την διακόσμηση τους και κατά κανόνα μικρά, το νέο μας εστιατόριο είναι μεγάλο και πιο λιτά διακοσμημένο. Διατηρώντας πάντα τον χαρακτήρα ενός ινδικού εστιατορίου, ταυτόχρονα επιτρέπει στους πελάτες μας να έχουν τον «ιδιωτικό» τους χώρο όταν κάθονται στα τραπέζια μας και να μην είναι κοντά ο ένας στον άλλο. Πράγμα που ο Έλληνας πελάτης το προτιμά και νιώθει άνετα με αυτό. Επίσης, γιατί στα πρώτα μας εστιατόρια εξαιτίας των περιορισμένων τραπεζιών οι πελάτες μας περίμεναν πολύ ώρα έως ότου καθίσουν».

Συμπερασματικά μας λέει πως: «Έχουμε πολύ περισσότερους Έλληνες πελάτες παρά Ινδούς. Κι αυτό αποδεικνύεται επίσης και από την πολύ επιτυχημένη λειτουργία του delivery που παρέχουμε στους απομακρυσμένους μας πελάτες, μιας και φτάνουμε από τις γειτονιές των νοτίων προαστίων, μέχρι Ζωγράφου και Καισαριανή»!

You might also like