Συνταγή: Κοτόπουλο Λεμονάτο με Θυμάρι

Η συνταγή του Grill είναι απλή, γρήγορη και ιδιαίτερη υγιεινή. Το κοτόπουλο που προτείνουμε μπορεί να συνδυαστεί με μια ελαφριά πράσινη σαλάτα εποχής.

 

Κοτόπουλο λεμονάτο με θυμάρι- Μερίδες: 4

Υλικά

Τρία ή τέσσερα στήθη κοτόπουλου

Χυμός δύο μεσαίων λεμονιών

Ξύσμα ενός λεμονιού

Δύο σκόρδα πολτοποιημένα

Μια κουταλιά φρέσκο θυμάρι

Μια κουταλιά πιπέρι

Μισή κουταλιά θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Α] Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-190ο C.

Β] Σε ένα φαρδύ μπολ, ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε στην άκρη για λίγο το μίγμα που δημιουργήθηκε.

Γ] Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ρίξτε τα υλικά από πάνω τους, φροντίζοντας να καλύψετε όλο το κρέας τους.

Δ] Ψήστε στο φούρνο για περίπου 40’ ανάλογα με το πάχος του κρέατος.

Διατροφική υπενθύμιση

Ένα στήθος κοτόπουλου ισοδυναμεί: με 150 θερμίδες, 4 γρ. λιπαρά, 2,4 γρ. υδατάνθρακες, 0,09 γρ. φυτικές ίνες, 25 γρ. πρωτεΐνης.

You might also like