Νέες είσοδοι, προετοιμασίες και ελπίδες για τη νέα χρονιά

Με πυρετώδεις ρυθμούς κινείται η αγορά της μαζικής εστίασης στην Αθήνα καθώς επενδυτικά σχήματα, παλαιά αλλά και νέα, αξιοποιούν την περίοδο αυτή προκειμένου να ‘τοποθετηθούν΄ στον εστιατορικό χάρτη της πρωτεύουσας, στοχεύοντας τόσο τις τοπικές- συνοικιακές αγορές όσο και τη μεγάλη τουριστική πίτα που αναμένεται και φέτος.

 

Η κινητικότητα είναι έντονη στο χώρο του street food ενώ δεν λείπουν και οι ενέργειες στην casual κουζίνα όπου τον τόνο δίνουν επενδύσεις σαφώς μεγαλύτερου βεληνεκούς. Το κέντρο της Αθήνας είναι το κύριο πεδίο δραστηριότητας στο χώρο της μαζικής εστίασης με το Σύνταγμα και τις γύρω περιοχές να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των επενδυτών.

Μπαρμπαδήμος στη Σταδίου

Στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο ‘πυρετός’ των επενδυτικών δραστηριοτήτων ανεβαίνει συνεχώς, θα κάνει τις επόμενες ημέρες την εμφάνισή του το νέο κατάστημα της αλυσίδας premium ψητοπωλείων ‘Μπαρμπαδήμος΄ σε ένα τα πιο προνομιακά σημεία της πόλης, στη γωνία των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, εκεί όπου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν το κατάστημα Κωτσόβολος (Ηλεκτρονική παλαιότερα).

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος κατάστημα με όψη τόσο επί της Σταδίου όσο κι επί της πλατείας Κλαυθμώνος, στο οποίο η γνωστή αλυσίδα θα σερβίρει τα προϊόντα της και στο χέρι, γι’  αυτό το ‘Ανά χείρας’ που συνοδεύει τον τίτλο του νέου καταστήματος.

Η αλυσίδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2010 από τον Πειραιά και μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν έχει καταστήματα σε Νέα Σμύρνη, Σύνταγμα (Μητροπόλεως) και Περιστέρι.

 

Oven Sesame στην Καλλιθέα

Νέο κατάστημα σε μια πολύ ελκυστική τοποθεσία ετοιμάζεται να ανοίξει η αλυσίδα Oven Sesame του Λιβανέζου επιχειρηματία Ελί Τούμα (Elie Touma). Θα είναι το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας που αξιοποιεί δημιουργικά το σουσάμι και το κουλούρι, μετά από εκείνα στο ιστορικό κέντρο και στην Αμαλίας στην αφετηρία του Τραμ.

Το κατάστημα που αναμένεται σύντομα καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του βρίσκεται στην Καλλιθέα, ακριβώς έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, έναν από τους πολυσύχναστους του δικτύου και σε μια πιάτσα που έχει υψηλό ανταγωνισμό στο χώρο του street food.

 

Λατίνος ‘Καπετάνιος’ στη Νέα Σμύρνη

Νέα είσοδος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο μικρό κατάστημα όπου μέχρι πρόσφατα ήταν εγκατεστημένο το Hot Hot Burger. Πρόκειται για το μικροσκοπικό εστιατόριο El Capitan- Latin American Diner το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγο πριν εκπνεύσει το 2018.

Το κατάστημα προσφέρει μια σειρά από γνωστά πιάτα της λατινοαμερικανικής κουζίνας όπως οι τραγανές tortillas καλαμποκιού με κομματάκια χοιρινού, τυρί τσένταρ, chipotle tomato salsa, κρεμμυδάκια τουρσί, guacamole  και κόλιανδρο σερβιρισμένο με sour cream και lime (7 ευρώ).

Σερβίρει όμως και signature προτάσεις του σεφ όπως το “The Cubano Sandwich” (μαριναρισμένο ψητό χοιρινό, λιωμένο τυρί Emmental, ζαμπόν, μουστάρδα, πίκλες σε ψημένο σάντουιτς- 6,80 ευρώ) ή το San Antonio Chicken Melt -Chef’s Choice (κοτόπουλο μαριναρισμένο ψητό, με σάλτσα Mexi/Ranch, λιωμένο τυρί τσένταρ, τραγανά tortilla chips και dirty rice- 9 ευρώ).

 

Starat-ες πίτες στη Χαρ. Τρικούπη

Στο χώρο του street food και με στόχο το νεανικό κοινό του κέντρου άνοιξε πρόσφατα το Starata στην Χαριλάου Τρικούπη  26. Ο επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Καρδίτσα, δραστηριοποιήθηκε στο παρελθόν με το γνωστό μεζεδοπωλείο Πατριδογευσία στον Κορυδαλλό αλλά σήμερα απευθύνεται στη μεγάλη αγορά της Αθήνας.

Το Starata σερβίρει χειροποίητες πίτες (που ανοίγονται και ψήνονται εντός του καταστήματος) και γεμίσματα με παραδοσιακά προϊόντα κυρίως της Θεσσαλικής γης. Εμείς φάγαμε σπανακόπιτα με φέτα (1,80 ευρώ) και μια πολύ ιδιαίτερη λουκανικόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο από τον Καρδιτσιώτη παραγωγό Τσιανάβα, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη (1,80 ευρώ).

You might also like